Omul bionic, de un milion de dolari, expus la Londra

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 14:15
5287 citiri
Omul bionic, de un milion de dolari, expus la Londra

Un "om bionic", conceput in totalitate plecand de la organe de sinteza si proteze robotizate, este expus la Muzeul Stiintei din Londra, in aceasta saptamana.

Umanoidul de 2 metri inaltime, a carui realizare a costat 1 milion de dolari, a fost asamblat pornind de la inovatii stiintifice deja existente, de o echipa de experti in robotica.

Botezat Rex, el este dotat cu un pancreas, un rinichi, o trahee si o splina, toate artificiale. De asemenea, are un sistem autonom de circulatie sanguina. Niciun tesut uman nu intra in componeanta sa, conform Le Matin.

"Omul bionic" a fost creat pentru un documentar ce va fi difuzat joi seara de canalul de televiziune Channel 4. Emisiunea intitulata "Cum sa construiesti un om bionic" va fi prezentata de socio-psihologul elvetian Bertolt Meyes, el insusi echipat cu o proteza articulara ce-i inlocuieste mana stanga.

Realizarea robotului umam a fost posibila gratie unei burse atribuite de o asociatie caritabila avand drept scop sa usureze accesul publicului la stiinta si biomedicina.

Expozitia de la Muzeul Stiintei din Londra, care isi deschide portile joi, cauta sa exploreze evolutiile in perceptia identitatii umane, vis-a-vis de progresele tehnologice si stiintifice.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com