Predictii care s-au adeverit in anul 2013 (Video)

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 18:45
5966 citiri
Predictii care s-au adeverit in anul 2013 (Video)
Foto: io9

Multe se pot intampla intr-un singur an, in special in aceasta era in care tehnologia accelereaza uimitor. Multe predictii futuriste s-au implinit in 2013, desi multe dintre ele erau doar niste simple povesti SF, in urma cu zeci de ani.

Dintre cele mai spectaculoase previziuni care au impresionat lumea mentionam iesirea sondei spatiale Voyager 1 din sistemul nostru solar si crearea unui 'elixir' care ar putea inceti imbatranirea, potrivit io9.

Va prezentam cele mai interesante realizari din domeniul stiintei si tehnologiei din 2013, care vin mai degraba din viitor, decat din prezent.

Omenirea a devenit o specie interstelara

A fost nevoie de 36 de ani, ca Voyager 1 sa iasa din heliosfera. Sonda se afla acum la o distanta de 19 miliarde de kilometri de Soare. "Voyager a ajuns acolo unde nicio sonda nu a ajuns inainte, marcand una dintre cele mai importante realizari tehnologice din istoria stiintei si adaungand un nou capitol in visele stiintifice ale umanitatii", a declarat John Grunsfeld, cercetator stiintific la NASA.

Prelungirea duratei vietii

In septembrie 2013, Google a anuntat infiintarea companiei de cercetare Calico, care va avea drept scop marirea duratei de viata a oamenilor, dincolo de bariera de 100 de ani.

Interfata de comunicare creier-creier

Cercetatorii au demonstrat ca semnalele din mintea unui sobolan au putut ajuta un al doilea sobolan, in timp real, chiar si atunci cand ii separa mii de kilometri. Intr-un alt studiu, oamenii de stiinta au creat o interfata care permite oamenilor sa miste coada unui sobolan doar cu ajutorul gandurilor.

Prima aeronava fara pilot a aterizat pe un portavion

Avionul X-47B a devenit prima aeronava fara pilot care a decolat si a aterizat de pe un portavion. Programul a costat guvernul SUA 1,4 miliarde de dolari. "Nepotii si stranepotii vostri vor citi despre acest eveniment in cartile de istorie", a spus amiralul Mat Winter.

Primul computer cu nanotuburi de carbon

A fost realizat primul computer format in intregime din nanotuburi de carbon, el avand 178 de tranzistori.

Laboratorul cuantic al NASA si Goolge

NASA si Google si-au unit fortele si au deschis propriul laborator pentru cercetari din domeniul fizicii cuantice si pentru realizarea computerelor cuantice.

Biologii au creat 'elixirul' tineretii

Dupa indelungi studii, cercetatorii au reusit in laborator sa creeze un elixir care, injectat soarecilor de 2 ani, a dus la revenirea muschilor acestora la nivelul la care au fost la varsta de 6 luni.

Este ca si cum s-ar face regenerarea muschilor unui om de 60 de ani in jurul varstei de 20 de ani. Studiile pe subiecti umani ar putea incepe chiar de anul viitor.

Aparitia masinii care zboara precum un avion

Visul fiecarui om de a zbura va deveni realitate, dupa ce masina AeroMobil a fost testata cu succes. Ea poate atinge viteza de 160 de kilometri, atunci cand circula pe autostrada si 200 de kilometri pe ora, in zbor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#predictii viitor anul 2013, #predictii futuriste implinite 2013, #noi realizari stiintifice tehnologice, #Voyager iesire sistem solar, #calculator cuantic Google NASA, #cercetari prelungirea duratei vietii, #primul avion fara pilot portavion, #masina zboara avion , #inventii