Roboti a caror singura misiune e sa te imbete (Galerie foto)

Luni, 27 Mai 2013, ora 14:26
2103 citiri
Roboti a caror singura misiune e sa te imbete (Galerie foto)

In viitor, masinile ne vor duce singure acasa si vom inchina in cinstea robotilor care vor face aproape totul in locul nostru. Ne vor pune chiar si de baut, asa cum, de altfel, deja se intampla in cazuri izolate in lume.

Deja prototipuri de astfel de roboti exista, unele masinarii bucurandu-se de mai mult succes decat altele. Exista cel putin un robot care nu doar ca-ti da de baut, dar te atentioneaza si cand ai sarit calul, servindu-ti suc in loc de alcool cand situatia o cere, relateaza Popsci.

Un robot caruia nu ii pasa cat bei e Winebot, realizat inca din 2006. Robotul somelier foloseste un spectometru in infrarosu pentru a gusta vinul, insa are si talentul de a-ti sugera ce gustare poti lua daca-l consumi.

Robotul masuta, conceput de compania Laskmi-Do, chiar iti aduce paharul, fara a mai fi nevoie sa te deplasezi pana la bar. Robotul conceput in 2009 este controlat prin telecomanda si arata si se comporta ca un Segway, deplasandu-se pe doua roti.

Poate sustine bautura de aproximativ 2 litri. Din pacate, nu e deloc adaptat pentru localurile dotate cu scari.

Conceput de oamenii de stiinta de la Universitatea japoneza Tohoku Gakuin, acest robot are o acuratete laudabila, luand curbele foarte strans, fara a afecta echilibrul delicat al paharelor asezate artistic, in piramida. Odata ajuns la destinatie, poate sluji si ca masuta, cel putin pana este chemat sa onoreze urmatoarea comanda.

Bar2-D2 este un robot 5 in 1, specialist in cocteiluri, dotat cu rafturi unde bautura la cutie sta la rece, gatit cu neoane ce se aprind si se sting in ritmul muzicii, un robot ce poate folosi si ca masuta si care iti furnizeaza si gheata, paradisul unui petrecaret insetat.

Opera unui marinar, Bar2-D2 a fost conceput cu gandul la Razboiul Stelelor. Pentru a angaja pe termen nelimitat un astfel de barman ai nevoie de 2.000 de dolari.

Bartris este robotul tocilarilor si impatimitilor de jocuri, pentru ca o comanda data acestuia implica sa cunosti tainele Tetrisului. Ar trebui sa stii ca fiecare culoare e asociata cu o bautura: maroniu cu Cola, gri cu rom si albastru cu apa. O greseala si vei bea apa cu aroma de cola, poate si slab alcoolizata.

SOBEaR este robotul care te ajuta sa petreci cu limita. Inainte de a comanda alcool, trebuie sa sufli inspre el, el iti va evalua alcoolul din respiratie, iar in cazul in care considera ca ai baut deja destul, iti va servi suc. Exista si varianta sucului slab alcoolizat, daca simte ca inca mai poti petrece fara sa te faci de ras. Altfel, daca respiratia e a unui om inca neafectat de bautura, iti va servi alcool cu darnicie, chiar cateva randuri.

Practic, SOBEaR, conceput de un absolovent al Facultatii de Arte, Joe Saavedra, este barmanul care iti ofera ce vrea el, fara a tine cont de ce vrei tu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#robori barmani, #robot barman fotografii, #robot somelier, #robot chelner video , #inventii