Romania a obtinut zeci de medalii de aur, argint si premii speciale la Salonul International de Inventii de la Geneva

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 21:45
31316 citiri
Romania a obtinut zeci de medalii de aur, argint si premii speciale la Salonul International de Inventii de la Geneva
Foto: inventions-geneva.ch

Inventiile romanesti prezentate la Salonul de la Geneva - Elvetia au fost premiate de catre membrii Juriului International cu 34 de medalii de aur si 8 medalii de argint, carora li s-au adaugat si 10 distinctii speciale, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Cercetarii si Inovarii (MCI).

Potrivit sursei citate, in perioada 29 martie-2 aprilie 2017 a avut loc cel de al 45-lea Salon International de Inventii de la Geneva - Elvetia, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial in domeniul inventicii.

Salonul a fost organizat sub inaltul patronaj conferit de Guvernul Federal Elvetian, statul si orasul Geneva, precum si de Organizatia Mondiala pentru Proprietate Intelectuala-OMPI.

In standul Romaniei realizat sub egida Ministerului Cercetarii si Inovarii, care a asigurat selectia inventiilor si plata participarii acestora la Salon, au fost prezentate 40 de inventii. Alte 8 inventii romanesti au fost prezentate pe costuri proprii.

"In urma jurizarii a celor peste 2.000 de lucrari prezentate la Salon, Juriul International a decis acordarea a 34 de medalii de aur si a 8 medalii de argint pentru inventiile romanesti, carora li s-au adaugat si 10 premii speciale. Palmaresul inventatorilor romani a fost completat cu inca 17 premii oferite de delegatiile straine prezente la ziua Romaniei.

Ca urmare, palmaresul final se prezinta astfel: 34 de medalii de aur, 8 medalii de argint si 27 de premii speciale (10 acordate la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 Martie si 17 acordate cu ocazia organizarii Zilei Romaniei in stand) ", mai precizeaza comunicatul de presa.

Aceeasi sursa afirma ca romanii participanti cu stand propriu au prezentat 5 inventii, obtinand 3 medalii de aur si 2 de argint, si un premiu special acordat la Festivitatea de Premiere din seara zilei de 31 martie.

Editia Geneva - 2017 poate fi prezentata in cifre astfel: suprafata de expunere de 8.500 mp a gazduit 725 expozanti din 40 tari, din 5 continente, din care 80% companii, universitati, organizatii de stat si 20% investitori si cercetatori privati.

Organizatiile elvetiene au reprezentat 7% dintre expozanti, restul de 93% fiind expozanti straini.

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#Romania Salon Inventii Geneva, #medalii inventatori romani , #inventii