S-a inventat sutienul anti-viol

Joi, 04 Aprilie 2013, ora 12:34

   

S-a inventat sutienul anti-viol
India, unde legislatia in cazul violurilor e in plina schimbare, in urma unor incidente ce au zguduit opinia publica, e tara unde s-a inventat o piesa de lenjerie intima anti-viol, un fel de telefon verde cu politia.

E vorba de un sutien conectat la telefonul mobil, care ia legatura instantaneu cu Politia si familia celei agresate, prin intermediul SMS-urilor, atunci cand niste senzori de presiune se activeaza. Sunt trimise inclusiv coordonatele GPS, relateaza Russia Today.

Inventia apartine unor studenti din India, cutremurati de cele intamplate unei studente din New Delhi, anul trecut, abuzata sexual intr-un autobuz.

In plus, agresorul sexual este curentat in momentul in care ajunge la sutienul femeii, in timp ce aceasta este protejata de socul electric de stratul izolator din polimeri.

In prezent se lucreaza la imbunatatirea produsului, in scopul lansarii acestuia in masa.
Violul este o probleme peste tot in lume, aceasta nefiind prima inventie menita sa descurajeze atacatorii. Astfel, de-a lungul vremii a fost creata lenjeria intima care cu greu poate fi scoasa, tot pe lenjerie au fost puse mesaje descurajante pentru agresor, ba chiar a fost creat si prezervativul cu dinti.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RETARDER
rank 5
pai eu invatasem ca violul are legatura cu chilotii nu cu sutienul
...
MacGigi
rank 5
Dl, Retarder este un cunoscator ?!?!?
:-)
Joky
rank 5
...
Cat de ciudata poate fi faza ?!? Sa fii fata, sa stai cu violatorul intre picioare si sa te rogi sa-ti umble in sutien...
MacGigi
rank 5
Daca ai ceva in sutien, poate fi interesant ! Altfel, stringi bine
din b-uci!
ciuly
rank 3
dar cu presiunea cum ramane?
Cica trimite SMS in urma activarii unor senzori de presiune. Deci doamne fer sa se inghesuie in vreun autobuz sau ceva...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor