Super-avioanele viitorului, care intrec orice inchipuire (Galerie foto & Video)

Vineri, 22 Martie 2013, ora 23:46
16972 citiri
Super-avioanele viitorului, care intrec orice inchipuire (Galerie foto & Video)
Foto: Top Tenz

Daca acum 100 de ani ideea zborului cu echipaj uman era doar un vis, astazi tehnologia ne propune super-avioanele viitorului, ce vor zbura cu viteze ametitoare de mii de kilometri pe ora.

Proiectele sunt extrem de indraznete, iar unele dintre ele sunt chiar in faza testelor, precum X-51A, dirijabilul Aeroscraft sau aeronava hibrida SkyTuig de la Lockheed Martin, potrivit Top Tenz.

Va prezentam o lista a aeronavelor viitorului, pe care le vom vedea in curand pe cer.

Avionul Airbus transparent

Proiectul avionului Airbus transparent se asteapta sa se finalizeze in anul 2050. Scaunele vot fi concepute sa absoarba caldura corpului pasagerilor, care va fi convertita pentru a ajuta puterea avionului.

Pasagerii vor putea admira panorama cerului "live", potrivit declaratiei lui Charles Champion, inginerul sef de la Airbus.

Farfuria zburatoare Green Airways

Farfuria zburatoare va prinde contur dupa cate se pare, proiectul fiind aproape de final. Proiectul Stratsma ar putea fi gata in 2013, dupa spusele profesorului Subrata Roy de la Universitatea Florida.

Modelul farfuriei zburatoare se va numi Green-Airways si, desi pare un proiect mai degraba science-fiction, el ar putea fi realizat.

Avionul spatial Skylon

Avionul spatial al viitorului, Skylon ar putea atinge viteza de 30.000 de kiloemtri pe ora. Avionul va parasi atmosfera terestra si va intra pe orbita. Proiectarea aeronavei foloseste 90% dintre fonduri din partea unor companii private.

El va utiliza un singur motor pentru ambele etape ale zborului. Zborurile de testare ar putea sa inceapa in anul 2019.

Avionul X-51A Waverider

Pentru a face o comparatie istorica, pasagerilor care traversau Atlanticul la inceputul secolului al XX-lea le trebuia cel putin 3 zile pentru calatorie. Acum avioanele fac drumul in doar 7 sau 8 ore.

Dar, noul avion X-51A Waverider va traversa Atlanticul in mai putin de o ora. Prototipul este dezvoltat de catre Boeing si poate atinge viteza de 6 mach, adica peste 6.400 de kilometri pe ora.

Acesta a stabilit recent recordul, zburand cu viteza de 5 Mach sau de cinci ori viteza sunetului. Pana acum s-au realizat trei teste ale acestui avion X-51 grade si acestea au avut succes.

Dirijabilul Aeroscraft

Dirijabilul Aeroscraft a fost realizat de catre compania Aeros Corporation. Aeronava cantareste 400 de tone si dispune de o combinatie a motoarelor clasice si cele cu heliu.

Dirijabilul poate fi utilizat la transportul public sau de marfa. Compania este interesata de o colaborare cu Pentagonul, care ar putea achizitiona astfel de aeronave pentru misiuni de supraveghere.

Avionul MagLev

Un alt concept care este inca in stadiu de proiect, ar putea reprezenta o solutie in viitor pentru transportul urban pe distante scurte. El a fost proiectat de o echipa formata din trei specialisti, Georg Milde, Denis Ors si leonie Lawniczak. Conceptul este o combinatie intre avion si sistemul navei spatiale.

Vehiculul hibrid SkyTug

Acesta este un vehicul hibrid dezvoltat de catre Lockheed Martin si va fi capabil sa decoleze vertical. Ceea ce este unic este faptul ca dirijabilul dispune si de aripi, precum un avion.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#avioanele viitorului video, #fotografii avioanele viitorului, #proiecte avionele viitorului, #noutati avioane hipersonice , #inventii