Ziare.com

Forma enigmatica de relief, descoperita de NASA pe Marte

Luni, 08 Decembrie 2014, ora 23:00

   

Forma enigmatica de relief, descoperita de NASA pe Marte
Sonda spatiala NASA Reconnaissance Orbiter a fotografiat o structura ciudata pe suprafata planetei Marte - o forma de relief enigmatica.

Obiectul a fost descoperit in centrul celor mai recente fluxuri de lava aparute vreodata pe Marte, potrivit Capital Wired.

Intreaga zona este acoperita de numeroase inele si conuri create de vaporii raurilor de lava, de acum cateva milioane de ani. Prin urmare, cercetatorii de la NASA presupun ca aceasta "tesatura" din imagine s-a format prin procese naturale, precum revarsarea lavei.

Uriasa regiune are aproape 2 kilometri latime si a fost descrisa ca o "insula circulara" de catre NASA, conform Daily Mail.

Imaginile care au o rezolutie foarte mare au fost capturate de catre camera HiRISE aflata la bordul Reconnaissance Orbiter, unul dintre cele sase instrumente montate pe sonda NASA.

HiRISE, care are 65 de kilograme, a costat 40 de milioane de dolari si a fost construit sub indrumarea cercetatorilor de la Universitatea Arizona si de la Laboratorul Planetar al Ball Aerospace & Technologies Corp.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5019 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor