Iisus Hristos a trait cu adevarat. Noi pareri contradictorii despre Mantuitor, un expert biblic si necredinciosii care neaga existenta Sa VIDEO

Marti, 11 Mai 2021, ora 00:30
8682 citiri
Iisus Hristos a trait cu adevarat. Noi pareri contradictorii despre Mantuitor, un expert biblic si necredinciosii care neaga existenta Sa VIDEO
Iisus Hristos FOTO: learn religions

Iisus a fost viu si a carui viata si moarte au insemnat o inspiratie pentru miliarde de oameni din intreaga lume, sustine un expert in Biblie. Din pacate, sondajele arata ca unii nu cred ca Hristos a existat, in urma cu 2.000 de ani.

Tom Meyer, profesor in studii biblice de la Shasta Bible College and Graduate School din California, Statele Unite, sustine ca sunt multe dovezi despre viata lui Iisus Htristos, in afara celor din Noul Testament, potrivit Express.

Peste doua miliarde de oameni traiesc in credinta ca Iisus Hristos a fost Fiul lui Dumnezeu, care a murit pe cruce, ca un sacrificiu suprem pentru pacatele omenirii. Exista altii care nu respecta doctrinele credintei crestine, dar sustin totusi ca Mantuitorul a fost un personaj istoric, care a devenit cel mai important om, care a trait vreodata pe Pamant.

Insa, mai apare o categorie, un grup restrans care respinge faptul ca Iisus a trait cu adevarat si care afirma ca El nu numai ca nu a fost o figura divina, ci pur si simplu, nu a existat.

Un sondaj din 2015, realizat de catre Biserica Angliei, a aratat ca aproximativ 40% dintre repondentii din aceasta tara, nu cred ca Iisus era o persoana reala. Potrivit cercetarii sociale, 43% au spus ca ei sustin ca exista Invierea, iar mai putin de 10% citesc Biblia zilnic.

Profesorul Tom Meyer considera ca aceste cifre sunt foarte ingrijoratoare, insa totul se rezuma la lipsa unei culturi religioase si istorice. "In cadrul sondajului, 25% dintre tinerii cu varste intre 18 si 34 de ani, credeau ca Iisus a fost un personaj mitic.

Unii oponenti ai crestinismului ridiculizeaza acuratetea istorica a vietii si a timpurilor lui Iisus din Nazareth, asa cum este consemnata in Noul Testament".

Expertul explica faptul ca sunt dovezi despre Fiul lui Dumnezeu si din alte scrieri, diferite de cele ale Scripturii, cum ar fi Manuscrisele de la Marea Moarta. "Verificarea extra-biblica a existentei lui Iisus este atat din surse primare iudaice, cat si din cele ale romanilor".

O alta sursa a fost datata in secolul I d.Hr., cu mult mai aproape de momentul mortii lui Iisus Hristos, care este considerat de catre istorici in jurul anului 30 d.Hr. Aceasta vine de la Flavius Josephus, care vorbeste despre Pontius Pilat, Iisus Hristos si Ioan Botezatorul.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Iisus Hristos, #Biblie, #Dumnezeu, #existenta Dumnezeu, #manuscrisele marea moarta , #mister