Misterul ”oglinzii spiritelor” ce era deținută de confidentului reginei Angliei: Comunica cu alte lumi, iar acum totul a ieșit la iveală VIDEO

Vineri, 08 Octombrie 2021, ora 01:11
6771 citiri
Misterul ”oglinzii spiritelor” ce era deținută de confidentului reginei Angliei: Comunica cu alte lumi, iar acum totul a ieșit la iveală VIDEO
Regina Elisabeta I și confidentul său John Dee la curtea Angliei FOTO: Wikipedia

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Manchester din Marea Britanie a reușit să dezlege un mister vechi de patru secole, referitor la un obiect de obsidian special de la curtea reginei Angliei, Elisabeta I. Era o ”oglindă a spiritului” folosită în secolul al XVI-lea de John Dee, confidentul Alteței Sale, pe care o utiliza pentru a intra în contact cu entități din alte lumi.

Experții au stabilit cu precizie, în urma unui studiu amplu, că obiectul magic este de origine aztecă. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au făcut mai multe analize geochimice pentru a identifica compoziția chimică a oglinzii, potrivit Daily Mail.

Oglinda este deținută în prezent de British Museum din Londra, ea fiind suspectată de multă vreme că ar fi fost făcută în vechiul imperiu sud-american, dar adevărul s-a pierdut în meandrele istoriei.

Acum, datorită unui sistem care presupunea trimiterea unor raze X asupra obiectului până când acestea erau reflectate înapoi, experții de la Universitatea Manchester au confirmat originea aztecă.

Ei au comparat rezultate analizei geochimice a oglinzii lui John Dee cu alte obiecte de obsidian deținute de british Museum, dar care au o origine confirmată și au descoperit că toate aveau semnături similare, ele provenind din orașul Pachua din Mexic.

Dee a fost o figură proeminentă remarcabilă de la curtea reginei Angliei, Elisabeta I, care a domnit între 1558 și 1603, conform Britannica. El era interesat de astronomie, epoca Renascentistă, alchimie și matematică, însă a fost obsedat de ocultism.

Descoperire impresionantă a civilizației Mayașe: Un palat imperial ascuns sub pământ VIDEO

Printre obiectele folosite de Dee pentru a ”vorbi cu îngerii”, s-a aflat și această oglindă a ”spiritelor”, un artefact magic râvnit de mulți colecționari din Europa. Profesorul Stuart Campbell și echipa sa internațională au avut ocazia să studieze oglinda mai detaliat, în speranța că se va confirma teoria conform căreia obiectul de obsidian se număra printre lucrurile jefuite din imperiul aztec, în secolul al XVI-lea.

Oglinda și alte trei obiecte de la British Museum au fost fabricate toate din obsidian mexican exploatat de azteci din zona Pachuca, având aceleași ”amprente digitale”. Secolul al XVI-lea a fost o perioadă în care multe obiecte exotice magice au ajuns în Europa din Lumea Nouă.

Creatură ascunsă de 16 milioane de ani, găsită miraculos: Descoperire de necrezut, în premieră mondială VIDEO

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Regina Elisabeta, #regina Angliei, #oglinda magica, #curtea reginei Angliei, #confidentul reginei Angliei, #John Dee , #mister