NASA face un anunt istoric: A fost descoperit un Pamant 2.0, care poate sustine forme de viata

Joi, 23 Iulie 2015, ora 20:45
75835 citiri
NASA face un anunt istoric: A fost descoperit un Pamant 2.0, care poate sustine forme de viata
Foto: NASA/JPL-Caltech/T. Pyle

NASA a anuntat, joi seara, ca astronomii care fac parte din misiunea Kepler au descoperit o noua planeta, foarte asemanatoare Pamantului.

Exo-planeta (aflata in afara sistemului nostru solar), denumita Kepler 452B, este cu 60% mai mare decat Pamantul, fiind clasificata drept un "super-Pamant", potrivit The Independent.

Descoperire senzationala despre Titan, luna planetei Saturn: De ce se aseamana foarte mult cu Pamantul

Kepler 452B se afla la aproximativ 1400 ani lumina de Pamant in directia constelatiei Cygnus (Lebada). In relatie cu steaua sa, Kepler-452b orbiteaza la o distanta cu 5% mai mare decat Pamantul de Soare. Astfel, planeta recent-descoperita orbiteaza in jurul stelei sale in 385 de zile, in comparatie cu Terra, care isi incheie ciclul in 365 de zile.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca planeta are mari sanse sa fie o planeta telurica, adica sa aiba o suprafata solida compusa din roci, desi masa si compozitia planetei nu au fost inca determinate. Potrivit NASA, planeta care are o varsta estimata la 6 miliarde de ani (cu 1,5 miliarde de ani mai mult decat Pamantul) ar putea avea apa lichida, vulcani activi si plante.

NASA informeaza ca planeta Kepler 452B are un diametru cu 60% mai mare decat al Pamantului. Noua planeta ar putea avea apa lichida, vulcani activi si plante.

"Ne putem gandi la Kepler 452B ca la un var mai mare al Pamantului", a spus Jon Jenkins (NASA), care a adaugat ca aceasta planeta i-ar putea ajuta pe cercetatori sa inteleaga cum a evoluat Terra. Acesta a precizat ca nu exista dovezi in privinta unor forme de viata de pe aceasta planeta insa a accentuat ca, daca totusi vor fi gasite forme de viata, acestea vor fi total diferite fata de ce exista pe Terra.

Descoperire istorica: Prima planeta locuibila, ce ar putea fi al doilea Pamant

Cat despre o calatorie catre Kepler 452B, Jeff Coughlin, cercetatorul la institutul SETI din California, a raspuns unui jurnalist ca "Tu si cu mine, probabil, nu ne vom deplasa pe aceste planete, dar copiii copiii copiilor nostri s-ar putea. Putem visa la acest lucru".

Varul mai mare al Pamantului a fost descoperit de misiunea Kepler lansata in 2009, misiune al carei scop a fost gasirea cat mai multor planete locuibile in Calea Lactee.

In acest moment, a mai anuntat NASA, exista 12 planete care ar putea avea conditii necesare pentru a putea fi locuite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Cum au furat partidele startul campaniei. Bucureștiul, împânzit cu afișe și bannere gigantice cu candidați FOTO
Deși au mai rămas mai bine de trei săptămâni până la startul oficial al campaniei electorale, partidele au furat deja startul campaniei cu afișe gigantice în principalele intersecții și...
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu nu-l susține pe Piedone la Capitală: ”Avem niște așteptări în ceea ce privește anvergura intelectuală, moralitatea”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, nu crede în varianta Cristian Popescu Piedone. Edilul a anunțat clar că nu va susține candidatura acesstuia la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului...
#noua planeta asemanatoare Pamant, #planeta asemanatoare Pamant , #NASA