Astronautii, hraniti de NASA cu mancare scoasa la imprimanta 3D

Marti, 21 Mai 2013, ora 15:47
5651 citiri
Astronautii, hraniti de NASA cu mancare scoasa la imprimanta 3D

Dupa armele si implanturile create cu imprimanta 3D, a venit randul unei probleme stringente a omenirii sa fie rezolvata de dispozitivul-minune: mancarea.

Anjan Contractor a primit un grant de 125.000 de dolari de la NASA, pentru sase luni, pentru a construi un prototip de imprimanta de mancare, scrie Slash Gear. Daca va avea succes, sistemul nu numai va oferi alimentele necesare calatoriilor spatiale indelungate, ci va satura oamenii, intr-un viitor nu foarte indepartat, cand resursele vor fi tot mai putine.

Contractor este un inginer specializat in imprimarea 3D, care detine compania Systems & Materials Research Corporation. In opinia sa, in viitor fiecare gospodarie va avea o masina care creeaza mancarea din ingrediente de baza, in stadiul de pulbere, incarcate intr-un cartus de imprimanta 3D. Cartusele vor fi vandute la magazine si vor avea un termen de expirare generos.

Termen de expirare: 30 de ani

Deoarece aceste cartuse vor contine doar ingredientele de baza ale diverselor feluri de mancare (carbohidrati, uleiuri etc.), cantitatea de deseuri alimentare va fi extrem de redusa, intrucat ingredientele vor fi folosite in intregime pentru a produce mesele familiei. Odata golite, cartusele vor fi inlocuite. Contractor crede ca aceste cartuse pot fi sigure pentru consum timp de trei decenii.

NASA spera ca sistemul pus la punct de Contractor sa fie utilizabil in cadrul calatoriilor in spatiu, cum ar fi spre Marte, unde este nevoie de rezerve de hrana care nu se altereaza usor.

Ce fel de mancare va putea reproduce imprimanta 3D? Pizza. Si cu usurinta, intrucat acest fel de mancare este construit din straturi. Mai intai este imprimat blatul, apoi sosul si la final proteinele, sub forma de carne. Daca totul merge bine, intr-un viitor apropiat astronautii vor putea savura pizza fierbinte in spatiu.

Pentru a va forma o idee despre cum functioneaza o astfel de imprimanta 3D, iata una care poate transpune in realitate orice obiect isi doreste posesorul:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#imprimanta 3D mancare astrinauti, #imprimanta mancare NASA astronauti, #mancare imprimanta viitor , #NASA
Comentarii
I
ioanaiiiiii
rank 5
nu inteleg de ce ii spune imprimanta!
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Moi, je peux couler un bronze sans imprimante 3D !