"Biblia de pe Luna" va fi vanduta

Sambata, 03 Septembrie 2011, ora 15:38
2955 citiri
"Biblia de pe Luna" va fi vanduta
Foto: ABC News

Este criza si pentru legende. Astronautii incep sa isi vanda obiectele cele mai dragi, printre care si o Biblie dusa pe Luna.

Atunci cand a ajuns pe Luna, omul a facut un pas urias spre viitor. Toate obiectele care l-au insotit atunci sunt vandute pe bani multi. Problema este ca astronautii care au mers acolo nu au castigat multi bani, scrie ABC News. Din 1969, Edwin "Buzz" Aldrin si Neil Armstrong au fost platiti ca simpli piloti.

Lipsa banilor i-a facut pe multi astronauti sa isi vanda cele mai de pret obiecte din misiunile lor. Un obiect anume iese cu totul din tipare. Este vorba despre "Biblia de pe Luna".

Aceasta este o bucata de microfilm de aproximativ 4 cm, pe care astronautul NASA Edgar Mitchell a dus-o cu el pe satelitul nostru natural in misiunea Apollo 14, in februarie 1971.

O Biblie neobisnuita

Licitatia va incepe pe 15 septembrie si se va desfasura online. Lumea este plina de pasionati, iar numeroasele obiecte care vor fi vandute de RR Auction din Amherst (SUA) isi asteapta noii proprietari cu dare de mana.

Minuscula Biblie este una completa si numara 1.245 de pagini. Acest obiect a fost pe Luna de mai multe ori decat orice om, afirma un specialist, Bobby Livingston. Au mai existat incercari de a duce alte copii pe Luna, dar ele au esuat din diverse motive.

Multi fosti astronauti fac bani din conferinte sau dand autografe. Chiar si primul om pe Luna, Neil Armstrong, a scos la licitatie o manusa purtata in misiune. Se vede ca e criza chiar si pentru legende.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Biblia de pe Luna, #licitatie Biblie Luna , #NASA