Ziare.com

Cei trei astronauti de pe Soyuz au ajuns cu bine acasa

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 14:44

   

Cei trei astronauti de pe Soyuz au ajuns cu bine acasa
Dupa o misiune in spatiu care a durat mai mult de patru luni, cei trei membri ai echipajului de pe nava saptiala Soyuz TMA-04M au revenit in conditii de siguranta pe Pamant.

Trio-ul de pe Soyuz s-a detasat de Statia Spatiala Internationala aterizand cu succes, luni, in Kazahstan. Membrii echipajului au fost primiti cu aplauze si preluati pentru teste si aclimatizare de catre echipa medicala instalata intr-un cort improvizat, informeaza NASA.

Comandantul rus Ghenadi Padalka si inginerii de zbor Serghei Revin si Joe Acaba (de la NASA) si-au inceput misiunea Exepditiei 32 cand au sosit pe Statia Spatiala Internationala, pe 17 mai 2012. Ei au ramas pe laboratorul orbital 123 de zile.

Statia Spatiala are la bord un sistem special de control al mediului inconjurator si de mentinere a vietii, constand in monitorizarea nivelului de oxigen si al celorlalte gaze, presiunea atmosferica necesara respiratiei, apa si prevenirea incendiilor.

Padalka, Revin si Acaba au orbitat Pamantul de 2.000 de ori, calatorind in total 83.685.888 km.Ghenadi Padalka se odihneste dupa aterizareSoyuz TMA - 04MInainte de plecarea spre casa, sambata dupa amiaza, Padalka a predat stafeta comandei Statiei Spatiale lui Suni Williams, care va continua misiunea in cadrul Expeditiei 33, alaturi de inginerii de zbor Aki Hoshide si Yuri Malenchenko. Ei vor ramane pe Statia Spatiala pana pe 12 noiembrie.

Padalka a mai comandat doua misiuni ale Statiei Spatiale. Primul sau zbor in Spatiu a fost pe naveta Mir, in 1998. El are o experienta care totalizeaza 711 zile de zbor in spatiul cosmic. Williams este in a doua ei misiune si este a doua femeie la comanda Statiei Spatiale Internationale.

Un nou echipaj, constand in inginerii de zbor Kevin Ford, Oleg Nvitsky si Evgheni Tarelkin, va pleca pe 15 octombrie sa se alature Expeditiei 33, urmand ca Ford sa preia de la Williams comanda pentru Expeditia 34.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2245 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daniela, aia nu erau de pe soyuz ci de pe ISS

ca pe ISS au stat 4 luni nu pe soyuz, dar deh, femeia si tehnica, baba si mitraliera.
soyuz e capsula de salvare de pe ISS, model 1979.
pune mina pe cratita daca nici macar pe goagal nu esti in stare sa te documentezi.

 
 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor