Dezvaluiri despre Aria 51: Cum au reusit doi astronauti sa incaiere NASA si CIA

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 14:38
5701 citiri
Dezvaluiri despre Aria 51: Cum au reusit doi astronauti sa incaiere NASA si CIA

Zona 51, baza militara secreta a Statelor Unite situata in Nevada, a generat nenumarate teorii ale conspiratiei, potrivit carora acolo s-au efectuat diverse experimente legate de extraterestri.

Dar, acum noi documente CIA declasificate dezvaluie cum astronautii americani care au fost la bordul statiei spatiale Skylab au efectuat fotografii nepermise ale Zonei 51.

Astronautii Gerald Carr, Edward Gibson si William Pogue au facut parte din cel de-al treilea echipaj si ultimul al complexului spatial Skylab, lansat pe 16 noiembrie 1973, potrivit Daily Mail.

Astronautii au fotografiat din greseala baza secreta Zona 51 din Nevada, provocand o adevarata furtuna in randul serviciilor de informatii americane.

Potrivit unui acord din acea vreme, incheiat intre NASA si comuninatea de informatii din SUA, toate imaginile luate din spatiu trebuiau sa fie examinate de catre Centrul National de interpretare fotografica din Washington.

Astfel, s-au descoperit imagini de la Groom Lake, asa cum mai este denumita Zona 51, ceea ce a provocat indignarea directorului CIA, William Colby. Acesta a trimis un memoriu colegilor sai pentru a nu divulga aceste fotografii, care constituiau secrete de securitate nationala.

Zona 51, cel mai sensibil loc de pe Pamant, privind securitatea nationala a SUA

"Au existat instructiuni specifice in acest sens", a spus Colby, pentru ca astronautii americani sa nu fotografieze Zona 51.

Memoriul CIA confirma faptul ca Zona 51 este singurul loc de pe Pamant prea sensibil pentru a fi fotografiat din spatiu. Aceasta deoarece in Zona 51 s-au realizat planuri secrete, cum ar fi testarea avioanelor spion, cum ar fi U-2 si A-12.

Greseala astronautilor de pe Skylab a creat mari tensiuni intre agentiile guvernamentale si cele ale armatei americane.

De-abia in anul 2013, CIA a recunoscut in mod oficial existenta bazei secrete Zona 51, in urma declasificarii unor documente. Acestea au dezvaluit, printre altele, dezvoltarea in Zona 51 a avioanelor invizibile, dar si testarea avioanelor sovietice MiG, trimise de Israel.

Citeste si:
Care sunt prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Care sunt prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Cîțu anunţă creşteri de pensii, salarii şi alocaţii ale copiilor de la 1 ianuarie: "Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic"
Cîțu anunţă creşteri de pensii, salarii şi alocaţii ale copiilor de la 1 ianuarie: "Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic"
Florin Cîţu a anunţat că de la 1 ianuarie 2022 vor creşte pensiile, salariul minim şi alocaţiile copiilor, subliniind că îşi doreşte ca astfel de creştere să se producă la începutul...
Sursa: Ziare.com