Dezvaluiri despre Aria 51: Cum au reusit doi astronauti sa incaiere NASA si CIA

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 14:38
6195 citiri
Dezvaluiri despre Aria 51: Cum au reusit doi astronauti sa incaiere NASA si CIA
Foto: Daily Mail

Zona 51, baza militara secreta a Statelor Unite situata in Nevada, a generat nenumarate teorii ale conspiratiei, potrivit carora acolo s-au efectuat diverse experimente legate de extraterestri.

Dar, acum noi documente CIA declasificate dezvaluie cum astronautii americani care au fost la bordul statiei spatiale Skylab au efectuat fotografii nepermise ale Zonei 51.

Astronautii Gerald Carr, Edward Gibson si William Pogue au facut parte din cel de-al treilea echipaj si ultimul al complexului spatial Skylab, lansat pe 16 noiembrie 1973, potrivit Daily Mail.

Astronautii au fotografiat din greseala baza secreta Zona 51 din Nevada, provocand o adevarata furtuna in randul serviciilor de informatii americane.

Potrivit unui acord din acea vreme, incheiat intre NASA si comuninatea de informatii din SUA, toate imaginile luate din spatiu trebuiau sa fie examinate de catre Centrul National de interpretare fotografica din Washington.

Astfel, s-au descoperit imagini de la Groom Lake, asa cum mai este denumita Zona 51, ceea ce a provocat indignarea directorului CIA, William Colby. Acesta a trimis un memoriu colegilor sai pentru a nu divulga aceste fotografii, care constituiau secrete de securitate nationala.

Zona 51, cel mai sensibil loc de pe Pamant, privind securitatea nationala a SUA

"Au existat instructiuni specifice in acest sens", a spus Colby, pentru ca astronautii americani sa nu fotografieze Zona 51.

Memoriul CIA confirma faptul ca Zona 51 este singurul loc de pe Pamant prea sensibil pentru a fi fotografiat din spatiu. Aceasta deoarece in Zona 51 s-au realizat planuri secrete, cum ar fi testarea avioanelor spion, cum ar fi U-2 si A-12.

Greseala astronautilor de pe Skylab a creat mari tensiuni intre agentiile guvernamentale si cele ale armatei americane.

De-abia in anul 2013, CIA a recunoscut in mod oficial existenta bazei secrete Zona 51, in urma declasificarii unor documente. Acestea au dezvaluit, printre altele, dezvoltarea in Zona 51 a avioanelor invizibile, dar si testarea avioanelor sovietice MiG, trimise de Israel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#secrete dezvaluite Zona 51, #documente declasificate Zona 51, #Zona 51 astronauti americani, #fotografii Zona 51 astronauti SUA , #NASA