Ziare.com

NASA a detectat ceva misterios la marginea sistemului solar (Video)

de George Titus Albulescu
Sambata, 15 Februarie 2014, ora 18:18

   

NASA a detectat ceva misterios la marginea sistemului solar (Video)
Oamenii de stiinta care urmaresc activitatea sondei spatiale Voyager 1 au anuntat ca au descoperit ceva misterios la marginea sistemului nostru solar. Fenomenul detectat nu seamana cu nicio teorie sau model actual al fizicienilor, despre aceasta regiune, nevazuta niciodata anterior sondei Voyager.

Exista o "fasie de energie" misterioasa in acea regiune strabatuta de sonda spatiala americana Voyager 1, potrivit Huffington Post.

Aceasta portiune ciudata de particule a fost observata pentru prima data de sonda Interstellar Boundary Explorer (IBEX) in anul 2009.

Descriind fenomenul la acea vreme, echipa de cercetatori a recunoscut ca existau emisii "care nu semanau cu nimic din cele descrise de oamenii de stiinta pana atunci".

Inca nu se stie exact ce reprezinta aceasta fasie, chiar si dupa cinci ani de studiu. Dar din fericire exista alte dovezi ale unui fenomen similar in acelasi loc.

Oamenii de stiinta incearca sa inteleaga si sa distinga aceasta fasie pe alte harti care arata grupuri de raze cosmice, particule periculoase si incarcate cu mare energie, care se ciocnesc cu vanturile solare de particule.

Din pacate, fenomenul este mult mai complex decat atat. Pentru ca sonda spatiala Voyager 1 a NASA, care a iesit din heliosfera, a comunicat faptul ca acest camp magnetic implicat in fasia IBEX din spatiul interstelar este in prezent in miscare, dar intr-o directie gresita.

"Ceea ce ne lipseste cu adevarat acolo este intelegerea noastra a fizicii", a spus conducatorul studiului, Nathan Schwaderon, de la Universitatea New Hampshire din Statele Unite.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5042 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mare filozofie! - "Coada Dragonului" este dara de energie lasata de

sistemul solar in deplasarea sa prin galaxie - Vanturile solare protejeaza sistemul ca un scut si din interactiunea acestuia cu energiile cosmice venite din univers rezulta acest cordon energetic care se pierde in directia opusa sensului de deplasare al sistemului solar

 

taci dreku din gura !

NASA se chinuie sa mai scoata un dolar din buzunarul amerlocilor si tu le dai cu firma-n cap ! pai cate teorii au fabricat si vii tu sa le stergi ani de munca !

"...faptul ca acest camp magnetic implicat in fasia IBEX

din spatiul interstelar este in prezent in miscare, dar intr-o directie gresita."

Si, ma rog, de un stie NASA care-i directia buna?...Mai ales ca-i un fenomen nedemonstrat.

 

ca sa contrazica legile lui Murphy

cu felia de paine unsa cu unt si care ar trebui sa cada jos cu partea unsa pe podea , iar atunci cand nu se intampla asta : "felia de paine a fost unsa cu unt pe partea gresita" :))


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor