NASA ar putea trimite pe Marte farfurii zburatoare

Sambata, 17 Mai 2014, ora 23:22
4197 citiri
NASA ar putea trimite pe Marte farfurii zburatoare
Foto: Gizmodo

Agentia spatiala americana NASA cauta solutii cat mai bune pentru a putea trimite pe Marte incarcaturi mari. Un nou aparat asemanator unei farfurii zburatoare ar putea revolutiona astfel de misiuni.

Low-Density Supersonic Decelerator este propulsat de o racheta si ii poate ajuta pe experti sa duca la suprafata planetei Marte incarcaturi complexe si grele, scrie Gizmodo.

Astfel, omenirea ar fi cea care trimite "farfurii zburatoare" pe alte planete.

Un proiect pentru misiuni pe termen lung

Conceptul a fost dezvoltat de specialistii americani de la Jet Propulsion Laboratory, din Pasadena (statul California). Tehnologia se poate dovedi cruciala pentru succesul viitoarelor misiuni pe "planeta rosie".

Misiunile pe termen lung sunt vizate in acest scop. Pentru a se asigura ca tehnologia functioneaza corespunzator, expertii vor face in viitor teste in straturile superioare ale stratosferei Pamantului, acolo unde sunt conditii similare celor de pe Marte.

Experimentele vor avea loc in luna iunie, iar un balon va duce la o altitudine de peste 36 km vehiculul ce trebuie testat. Dupa ce va fi eliberat, el urmeaza sa isi activeze propulsoarele, ajungand imediat la altitudinea de aproximativ 54 km, cu o viteza de pana la Mach 4.

Dupa indeplinirea acestor etape vor fi efectuate operatiuni ce vor testa doua noi tipuri de tehnologii. Lansarea misiunii va avea loc in data de 3 iunie, de la o baza a marinei americane (Pacific Missile Range Facility), operatiunea putand fi urmarita in direct pe Internet.

#NASA misiune Marte, #misiune Marte NASA, #farfurie zburatoare OZN, #OZN farfurie zburatoare , #NASA
Comentarii
Poza un oarecare
un oarecare
rank 5
NASA ar putea trimite pe Marte farfurii zburatoare