NASA cauta voluntari care sa stea 8 luni inchisi intr-un laborator din Rusia

Miercuri, 20 Mai 2020, ora 19:17
4958 citiri
NASA cauta voluntari care sa stea 8 luni inchisi intr-un laborator din Rusia
Foto: Facebook/NASA

NASA cauta persoane care sa fie dispuse sa-si petreaca 8 luni in izolare intr-un laborator din Rusia in cadrul unui experiment care simuleaza o calatorie prin spatiu spre Marte.

Atunci cand oamenii se vor intoarce pe Luna si vor porni spre Marte, vor trebui sa fie pregatiti pentru petrecerea unor perioade lungi de timp in spatiu.

Daca Luna este principalul obiectiv pentru viitorul apropiat, in cadrul programului spatial Artemis al NASA, cel mai ambitios obiectiv al Agentiei spatiale americane ramane trimiterea unui prim echipaj uman pe Marte.

Calatoriile spatiale lungi, asa cum va fi cea de aproximativ 8 luni spre Marte, nu vor fi usoare. Astfel de misiuni ridica provocari majore, atat de ordin fizic cat si psihic pentru astronauti, care nu trebuie doar sa supravietuiasca ci si sa desfasoare experimente stiintifice importante.

In experimentul organizat de NASA si de Agentia spatiala rusa, Roskosmos, care continua un studiu desfasurat in conditii de izolare timp de 4 luni in 2019, un echipaj va ramane izolat timp de 8 luni intr-un laborator al Institutului rus pentru cercetari biomedicale, aflat la Moscova. Acest habitat dedicat experimentelor in izolare a fost folosit si in 2011 pentru doua simulari ale unor misiuni spre Marte, denumite Mars500. In aceste simulari, echipajele au petrecut 520 de zile si respectiv 105 zile in izolare.

Participantii la noul experiment vor trebui sa ramana timp de 8 luni in izolare intr-un habitat care va avea "aspecte de mediu similare celor cu care specialistii se asteapta sa se confrunte astronautii in viitoarele misiuni spre Marte". Cei selectati isi vor petrece cele 8 luni in izolare si lucrand la o serie de experimente stiintifice.

Echipajul acestei simulari ii va ajuta pe cercetatorii de la NASA sa inteleaga cat mai bine efectele psihologice si fiziologice ale izolarii.

Pentru acest experiment, NASA cauta cetateni americani "puternic motivati", cu varsta intre 30 si 55 de ani. De preferat, candidatii trebuie sa vorbeasca cursiv atat engleza cat si rusa si sa aiba cel putin un master, daca nu un doctorat in domeniul stiintelor, sa fie absolventi de medicina sau sa aiba pregatire militara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#NASA voluntaru laborator Rusia , #NASA