NASA: Exploziile solare din 2012 ar putea devasta orasele

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 15:46
9800 citiri
NASA: Exploziile solare din 2012 ar putea devasta orasele
Foto: The Telegraph

NASA a anuntat ca exploziile solare din 2012, cand se asteapta un maxim al activitatii Soarelui, pot fi la fel de periculoase precum uraganele. Acestea pot distruge retelele electrice si satelitii, ceea ce ar afecta masiv viata oamenilor.

In incercarea de a dezamorsa isteria de pe Internet, privitoare la presupusul sfarsit al lumii de anul viitor, legat de terminarea calendarului mayas, NASA a declarat ca maximul activitatii solare din 2012 va aduce eruptii solare, care vor crea "probleme, in acelasi mod cum produc uraganele", informeaza The Register.

Atunci, aceasta va deveni o mare problema pentru omenire. In trecut, Administratia Nationala de Oceanografie si Meteorologie (NOAA) ne-a spus ca uraganul Katrina a devastat trei orase importante din SUA, omorand sute de oameni. De asemenea, uraganul Galveston din 1900 a ucis mii de personae.

Studiile realizate de catre NASA au avertizat in prealabil ca exploziile solare sau ejectiile de masa coronala, denumite "furtuni spatiale Katrina", ar putea devasta civilizatia moderna, distrugand retelele electrice si satelitii din spatiu.

Alimentele s-ar strica, trenurile nu ar mai circula, traficul ar fi blocat, telefoanele mobile si Internetul nu ar mai functiona, pietele financiare ar intra in colaps, avioanele si navele ar fi distruse, fara sistemul de telecomunicatii.

Dar toate acestea nu reprezinta sfarsitul Pamantului. Declaratia facuta de Centrul Spatial Goddard de la NASA, in care ni se spune ca exploziile solare pot fi la fel de periculoase ca uraganele, adauga ceva care ne poate linisti:

Pur si simplu, Soarele nu are suficienta energie sa trimita "o unda de foc" de la distanta de peste 100 de milioane de kilometri, pentru a distruge Pamantul. Chiar si in cel mai rau caz, eruptiile solare nu sunt capabile sa distruga Terra.

Dar, eruptiile solare raman o problema, la fel ca uraganele. Se poate ca avertizarile privind eruptiile solare sa constituie doar niste informatii, care sa ne faca sa luam masurile de prevedere adecvate.

Citește și:
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre...
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
#previziuni explozii solare 2012, #maxim eruptii solare 2012, #nasa avertizare eruptii solare, #explozii solare uragan katrina, #sfarsitul pamantului calendarul mayas 2012 , #NASA
Comentarii
Poza deniutz333
deniutz333
rank 2
e un articol de senzatie daca si traducerea ar fi corecta
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Acu', după ce de-atâtea ori au strigat Petrici ăştia "Lupu', bă!",