Ziare.com

Nave spatiale distruse, descoperite pe Marte (Galerie foto)

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 22:18

   

Nave spatiale distruse, descoperite pe Marte (Galerie foto)
Sonda spatiala Mars Reconnaissance Orbiter a NASA a luat noi imagini ale suprafetei planetei Marte, pe care se observa doua navete spatiale distruse, care apar ca niste puncte luminoase.

O sonda spatiala NASA ce a gravitat pe orbita planetei Marte a capturat noi fotografii a doua nave spatiale distruse, care si-au gasit sfarsitul pe planeta rosie, scrie Space.

Fotografiile au fost luate de catre Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), care a zburat pe orbita planetei Marte din anul 2006 si pana in prezent. Prima nava spatiala NASA observata pe Marte a fost Phoenix Mars Lander, in regiunea arctica, pe 26 ianuarie.

Nava a aterizat cu succes pe planeta rosie in 2008. Intr-o fotografie separata, MRO a surprins platforma de aterizare a celei de-a doua nave, Mars Rover Spirit, care a ajuns pe Marte in 2004.Spirit Rover si-a petrecut sase ani din misiune pe niste dealuri de pe supafata planetei, au declarat oficialii NASA. In anul 2010, legatura cu statia Spirit s-a intrerupt, iar anul trecut NASA a declarat-o nefunctionala.

In imaginea luata de MRO pe 29 ianuarie platforma Spirit apare ca un punct luminos, in partea din stanga jos.Spirit si sonda geamana Opportunity au fost concepute initial pentru misiuni de trei luni, pentru a cauta semne care sa ateste existenta apei, in trecut, pe Marte. Spirit s-a oprit, atunci cand s-a impotmolit in solul martian, in mai 2009.

Oamenii de stiinta au transformat apoi misiunea intr-o observare stationara, iar Spirit a transmis date in continuare. Dar 10 luni mai tarziu, sonda a fost in imposibilitatea de a mai comunica pe Pamant, din cauza faptului ca nu a mai captat suficienta energie solara pentru panourile sale.

Phoenix Mars Lander a aterizat in mai 2008, cu misiunea de a cauta probe de apa in regiunea arctica martiana. In timpul misiunii sale de sase luni, sonda, ce a valorat 475 de milioane de dolari, a confirmat prezenta de gheata subterana si a facut mai multe evaluari ale prafului martian.

Misiunea Phoenix s-a incheiat in noiembrie 2008, cand nava nu a mai putut primi suficienta energie de la Soare.Mars Reconnaissance Orbiter isi continua misiunea pe orbita planetei Marte. Sonda si-a inceput ciclul de observare in 10 martie 2006, iar in prezent este intr-o faza extinsa a misiunii sale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11928 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

oare marienii

au cunoscut socialismul ?
vad ca au mult teren neculitivat.

 

Te-am punctat corespunzător - de data aceasta ai fost hazliu

Desigur că l-au cunoscut ! Toată planeta este...roșie !
Jos comuniștii, așa cum navetele sunt și ele jos !

asan are

trebuie intai gasita apa...pe urma se face asanare terenului..si apoi revolutia agrara

Nave spatiale pe Marte?

Nu este surprinzator, pentru ca avem multe obiecte descoperite pe pamant care nu pot fi explicate.
Cele mai vechi obiecte, sunt sfere metalice (2.8 miliarde de ani) facute dintr-un metal extrem de dur
care nu poate fi zgiriat cu nici un instrument din otel.
Chiar daca le luam pe cele mai recente, Pietrele Dropa, Dispozitivul din Antikythera, Bateria de la Bagdad, Avioanele egiptenilor antici, istoria omenirii trebuie rescrisa.

 

greenpeace

am inceput sa poluam si planeta Marte...tinand cont de scop e scuzabil...dar efectele pentru marte care sunt?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor