Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Premiera: NASA a descoperit materie extraterestra dincolo de sistemul solar

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 23:48
5456 citiri
Premiera: NASA a descoperit materie extraterestra dincolo de sistemul solar
Foto: csmonitor

Pentru prima data, NASA a descoperit materie extraterestra dincolo de sistemul nostru solar, cu ajutorul observatorului spatial, Interstellar Boundary Explorer (IBEX), lansat in anul 2008.

Un material numit interstelar a fost descoperit de IBEX, care studiaza marginea sistemului solar, de pe o orbita aflata la 322.000 de kilometri deasupra Pamantului, informeaza The Christian Science Monitor.

Pentru prima data, un satelit spatial al NASA a detectat materie in afara sistemului nostru solar, materie care a venit din alta parte in galaxie, au anuntat cercetatorii.

"Acest material interstelar extraterestru este cu adevarat materialul din care sunt realizate stelele si planetele si este foarte important sa fie masurat", a spus David McComas, cercetator la IBEX si la Institutul de cercetare spatiala San Antonio, Statele Unite.

O echipa internationala de oameni de stiinta a prezentat noile descoperiri ale IBEX, care au inclus prima detectare a particulelor extraterestre de hidrogen, oxigen si neon, in plus fata de confirmarea existentei heliului.

Acesti atomi sunt ramasitele unor stele, care si-au incheiat ciclul de viata prin explozii violente, numite supernove, ce disperseaza elementele in intreaga galaxie. Asa cum vantul interstelar sufla aceste particule incarcate si neutre in Calea Lactee, sonda spatiala IBEX este capabila sa adune date despre elementele prezente la marginea sistemului solar.

Potrivit noului studiu, cercetatorii au descoperit 74 de atomi de oxigen la fiecare 20 de atomi de neon, in vantul interstelar. Pentru comparatie, exista 111 atomi de oxigen pentru fiecare 20 de atomi de neon in sistemul nostru solar.

"Materia din afara sistemului nostru solar nu arata ca materia din interiorul acestuia. Exista mai multi atomi de oxigen in orice parte a sistemului nostru solar, decat in spatiul interstelar", a spus McComas.

NASA a lansat misiunea IBEX in octombrie 2008, cu scopul de a intocmi harta de la granita sitemului nostru solar cu spatiul interstelar.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#materie extraterestra sistem solar, #descoperire NASA materie interstelara , #NASA