Programul NASA pe urmatorii 30 de ani - Care sunt misiunile

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 09:28
3351 citiri
Programul NASA pe urmatorii 30 de ani - Care sunt misiunile
Foto: deviantart

Ultimii 30 de ani au reprezentat o revolutie in astronomie si in felul in care intelegem Universul. Acum, agentia americana NASA anunta ca va identifica pentru prima data continente, oceane si viata pe lumi indepartate.

Observatoarele, precum Compton Gamma Ray al NASA, telescopul radio japonez HALCA sau telescopul spatial Hubble au avut un efect profund nu doar in stiinta, dar si in istoria omenirii, potrivit Technology Review.

Evident, toata lumea se intreaba: ce urmeaza? Iata ca NASA a publicat foaia de parcurs a agentiei pentru urmatorii 30 de ani.

Viitoarele misiuni spatiale vor avea o influenta profunda asupra viitorului astronomiei, dar si a modului in care se va dezvolta tehnologia.

Scopul NASA este sa raspunda la trei intrebari: Suntem singuri in Univers? Cum am ajuns aici? Si cum functioneaza Universul nostru?

Referitor la prima intrebare, suntem pe drumul cel bun. Poate cea mai importanta descoperire din astronomie din ultimii ani este faptul ca in Calea Lactee exista multe planete, care pot avea conditii prielnice de viata.

NASA va lansa noi telescoape spatiale

Telescopul spatial James Webb, succesorul lui Hubble, va fi lansat in 2018 si va studia atmosfera exoplanetelor, impreuna cu Large UV Optical IR (LUVOIR), care va pleca in cosmos in 2020.

Este planificata si o alta misiune, denumita WFIRST, program ce va fi inceput la mijlocul anilor 2020.

NASA a anuntat ca "pentru prima data, vom descoperi continente si oceane si, probabil, semnaturile vietii pe lumi indepartate".

Pentru a raspunde la a doua intrebare, NASA spera sa urmareasca originile primelor stele, roiuri de stele si galaxii, folosindu-se de noile sonde spatiale JWST, LUVOIR si WFIRST.

Pentru a intelege cum functioneaza Universul, NASA spera sa observe evenimentele cele mai importante din Univers.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#program NASA 30 ani, #NASA viata extraterestra, #noi misiuni NASA, #descoperire viata cosmos NASA, #NASA misiuni 30 ani , #NASA