Seful NASA, despre cucerirea planetei Marte

Marti, 07 Mai 2013, ora 22:04
3021 citiri
Seful NASA, despre cucerirea planetei Marte
Foto: news.com.au

Charles Bolden, seful NASA, a vorbit recent despre incercarea omenirii de a ajunge pe "planeta rosie". El a spus ca toate eforturile trebuie concentrate in aceasta directie, totul putand sa se intample pana in anul 2030.

Acesta a vorbit recent la o conferinta de profil de la o universitate din Washington, SUA. Bolden a tinut sa sublinieze necesitatea cercetarilor viitoare in aceasta directie, in ciuda problemelor economice prin care trece tara sa, scrie news.com.au.

Bolden a spus ca o misiune umana pe Marte este scopul suprem pentru omenire in sistemul solar si o prioritate pentru agentia spatiala americana. "Intreg programul nostru de explorare este facut pentru a sustine acest scop", a mentionat Bolden.

Presedintele SUA, Barack Obama, a propus un buget de 17,7 miliarde de dolari pentru NASA in anul 2014, el sustinand necesitatea unei misiuni pe Marte.

In plus, NASA isi mai propune sa prinda un asteroid pentru a-l studia in vederea misiunilor viitoare in sistemul solar. Acest lucru s-ar putea intampla pana in anul 2025.

Sacrificiu in numele stiintei

Astronautul Scott Kelly s-a oferit voluntar sa stea pe Statia Spatiala Internationala timp de un an, in 2015, pentru a le permite doctorilor sa vada ce impact are lipsa gravitatiei asupra corpului uman pe o perioada atat de lunga de timp.

O asemenea evaluare este necesara in perspectiva unei misiuni pe Marte, caci calatoria pana acolo ar dura mult. In ciuda avansarii tehnologiei, specialistii nu stiu prea multe lucruri despre planeta Marte. In prezent, omenirea nu dispune de o naveta spatiala care sa duca oameni pe Marte intr-o calatorie care ar dura cel putin sapte luni. In plus, marea provocare este reintoarcerea acestor astronauti pe Pamant.

Seful NASA a recunoscut ca specialistilor le lipsesc multe elemente tehnologice care sa le permita sa trimita in acest moment un echipaj uman pe Marte.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#NASA misiune Marte, #buget NASA Marte Obama , #NASA
Comentarii