Ultimii visatori de la NASA: Pe Marte, inaintea chinezilor!

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 13:32
8594 citiri
Ultimii visatori de la NASA: Pe Marte, inaintea chinezilor!
Foto: La Stampa

Criza n-a ocolit Cape Canaveral - NASA se confrunta cu austeritatea bugetului, concedierile masive si proiecte cuprinse de rugina, dar americanii inca se declara hotarati sa cucereasca planeta Marte.

In ciuda dificultatilor financiare, NASA isi continua planul misiunilor, pana in 2014 avand inscrise in calendar 24 de astfel de obiective fara astronauti, cu scop de cercetare fizica, biologica si ambientala, fara a renunta insa la planurile de explorare a spatiului cu echipaje umane, relateaza La Stampa.

"Noi suntem cadetii spatiului si avem misiunea de a cuceri Marte, pentru a experimenta emotia deschiderii unor noi frontiere pentru oameni", a afirmat George Diller, purtatorul de cuvant de la NASA.

La randul sau, Allard Beutel, responsabil cu comunicarea pentru misiunile cu astronauti, a declarat ca "NASA nu mai are bani pentru a face tot ce si-a propus, motiv pentru care isi concentreaza atentia asupra unui singur obiectiv: explorarea profunda a spatiului", subliniaza sursa.

Jack King, un veteran al misiunilor de la Cape Canaveral, despica insa firul in patru, precizand ca americanii lucreaza mai bine atunci cand sunt motivati de competitie, cand se raporteaza la parametrii indusi de o natiune rivala din punct de vedere tehnologic.

"America da tot ce are mai bun cand se confrunta cu o provocare, iar eu contez mult pe chinezi - daca ei se vor misca rapid si vor explora Luna, atunci va garantez ca in circa un an vom fi si noi pe Marte", a explicat King mai in gluma, mai in serios.

Administratia Obama nu s-a pronuntat insa asupra perspectivelor programului spatial american, apropiatele alegeri prezidentiale tinand in expectativa specialistii de la NASA, care se confrunta cu cea mai dificila misiune din intreaga lor activitate: munca fara un obiectiv clar.

#NASA Cape Canaveral, #NASA planeta Marte, #NASA misiune Marte , #NASA
Comentarii