Un elev din Bucuresti a castigat marele premiu la un concurs NASA - A conceput o colonie in spatiu

Luni, 27 Martie 2017, ora 12:47
8987 citiri
Un elev din Bucuresti a castigat marele premiu la un concurs NASA - A conceput o colonie in spatiu

Tudor Coman, elev in clasa a VIII-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, a castigat premiul intai, la categoria individual, la un concurs organizat de NASA, in care a conceput in detaliu o baza spatiala pentru minimum 10.000 de oameni.

Tudor Coman a participat cu proiectul "Tharros", care a presupus o cercetare detaliata privind proiectia de radiatii, resurse miniere spatiale, surse de energie in spatiu, sistem de sustinere a vietii. In plus, a realizat si un model 3D al bazei sale.

"Oamenii au avut intotdeauna dorinta de a explora mai mult decat ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii si la aflarea mai multor lucruri despre lumea inconjuratoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie in spatiu este acela ca toate cunostintele dobandite prin constructia acestei colonii i-ar putea face pe oameni sa inteleaga mai bine spatiul", spune Tudor Coman in proiectul sau.

La aceeasi categorie, premiul doi a fost castigat de Eliza Constantinescu, eleva in clasa a VII-a tot la Liceul International de Informatica.

Si proiectul Elizei Constantinescu, "Lizartis", se concentreaza pe extinderea vietii oamenilor in spatiu.

"Rasa umana se extinde in ultima perioada de timp. Oamenii vor avea nevoie de noi terenuri, unde sa plece si sa se dezvolte. O asezare in spatiu ar fi mult mai avantajoasa decat sa distruga incet biosfera Pamantului. Omenirea a avut intotdeauna tendinta sa se extinda, asa ca de ce nu poate a merge la nivelul urmator si sa incerce sa se extinda in spatiu?", arata Eliza Constantinescu in proiect.

In acest an au fost inscrise in concurs 1.500 de proiecte, trimise de la aproximativ 6.000 de elevi din intreaga lume, inclusiv India, Statele Unite ale Americii, Romania, Brazilia, Canada, Taiwan, Columbia, Pakistan, Japonia, Rusia, Thailanda, Turcia si China.

Alaturi de Tudor Coman si Eliza Constantinescu de la ICHB, au mai participat la aceasta competitie si elevi de la alte scoli din Romania, care au obtinut rezultate foarte bune.

Echipa "Floare de colt", din Constanta a obtinut locul intai la clasa a X-a, iar echipa "Newt" din Brasov a castigat premiul intai la clasa a VII-a.

Organizat de NASA Ames Research Center, San Jose State University si Societatea Spatiala Nationala (NSS), concursul a inceput in 1994, fiind destinat elevilor de pana la clasa a XII-a (18 ani), din toata lumea.

Concursul are ca tema crearea unei colonii in spatiu, in care minimum 10.000 de oameni vor locui permanent. Elevii sunt obligati sa pregateasca un document imprimat de aproximativ 100 de pagini, inclusiv toate detaliile unei asezari in spatiu.

Elevii castigatori vor participa la Conferinta Internationala de Dezvoltare Spatiala, care va avea loc in Saint Louis, Statele Unite ale Americii, intre 25 si 29 mai.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: NEWS.RO