Un om de stiinta de la NASA spune ca n-avem nicio sansa sa ramanem in viata daca maine ne loveste un asteroid, dar putem schimba asta

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 11:08
25912 citiri
Un om de stiinta de la NASA spune ca n-avem nicio sansa sa ramanem in viata daca maine ne loveste un asteroid, dar putem schimba asta
Foto: Arhiva Pixabay

Pamantul este sortit pieirii daca un asteroid s-ar ciocni cu planeta noastra maine, declara un om de stiinta din cadrul NASA. In acest moment nu exista nimic care sa ajute Pamantul sa supravietuiasca unui astfel de moment.

Joseph Nuth, un om de stiinta respectat, din cadrul Goddard Space Flight Center, a declarat recent, la o intalnire a Uniunii americane de Geofizica, in San Francisco, ca, desi ideea de a fi loviti de un asteroid pare indepartata, asa ceva se poate intampla si atunci nu avem nicio sansa de supravietuire, relateaza Fox News.

Chiar daca impactul cu un asteroid de genul celui care a provocat disparitia dinozaurilor este un eveniment rar, care se intampla la 50 - 60 de milioane de ani, acesta poate veni.

Daca vrem sa ne schimbam soarta, ar trebui sa incepem sa ne pregatim serios pentru un astfel de cataclism. "Cea mai mare problema e ca, de fapt, nu prea sunt multe lucruri pe care le putem face pentru moment (pentru a supravietui - n.red.) ", explica Nuth.

Un bun punct de pornire ar fi ca NASA sa construiasca doua nave spatiale: o racheta de interceptare si o nava de observatie. Racheta ar trebui sa fie capabila sa gazduiasca la bord o bomba nucleara.

Insa ca aceaste lucruri sa se intample si inca repede, NASA ar trebui sa-si reduca mult intervalul tipic de cinci ani dintre momentul aprobarii misiunii si lansarea acesteia. "Este imperativ sa reducem acest timp de reactie", avertizeaza Nuth. Pentru ca asa ceva sa se intample, NASA ar trebui sa faca o cerere catre Congres, pentru aprobarea misiunii.

In plus, e nevoie de sume considerabile de bani. Numai pentru producerea unei singure nave, NASA ar avea nevoie de sute de milioane de dolari, mai spune omul de stiinta.

Nuth a tinut sa specifice ca vorbeste din punct de vedere personal, si nu ca un reprezentant al NASA, un purtator de cuvant al agentiei.

Pentru a arata ca amenintarea unei comete sau a unui asteroid este una reala, Nuth a dat exemplul unei comete care a trecut la o distanta extrem de mica de Marte, in urma cu doi ani. Cometa fusese descoperita abia cu 22 de luni in urma. Daca un astfel de corp cosmic ne-ar ameninta, e greu de crezut ca avem timp sa facem ceva, a avertizat el.

NASA: Urmatorii 100 de ani suntem in siguranta

NASA a transmis insa, oficial, intr-un comunicat pentru The Post, ca nu avem motive de ingrijorare, cel putin nu pentru urmatorul secol.

Agentia sustine ca una dintre prioritatile sale este gasirea timpurie a asteroizilor si cometelor care ar putea reprezenta pericol pentru Pamant, pentru a avea suficient timp sa protejeze Terra de un posibil impact.

Pana acum, aproximativ 95% dintre asteroizii si cometele ce ar putea reprezenta un pericol in primul rand prin talia lor (mai mare de 1 kilometru) au fost gasite. E vorba de sute de asteroizi depistati de oamenii de stiinta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#pamant impact asteroid, #Terra extinctie asteroid, #NASA impact asteroizi Pamant, #pericol asteroizi Terra , #NASA