Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Viata pe Marte: Unde se ascunde si cum o gasim?

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 20:49
1961 citiri
Viata pe Marte: Unde se ascunde si cum o gasim?
Foto: Fox News

Un nou studiu stiintific arata ca viata pe Marte s-ar putea ascunde la mica adancime sub solul acestei planete. O noua misiune a NASA, care va ajunge acolo in luna august, are capacitatea de a o detecta.

Sonda spatiala Curiosity va ajunge pe Marte luna viitoare, ea beneficiind de un sistem de propulsie nucleara, arata Fox News. Studiul publicat recent de specialisti indica faptul ca o molecula de formaldehida, o forma organica simpla, poate exista la mica adancime pe Marte.

Desi radiatia poate fi puternica, structurile de baza ale vietii ar putea supravietui acolo. Misiunile anterioare ale NASA nu au reusit sa detecteze materiale organice pe Marte, afirma Alexander Pavlov, specialist al NASA de la Centrul Goddard. El a adaugat ca moleculele organice se gasesc sigur pe Marte, dar nu reusim sa le detectam prezenta in sol. Exista si un mic inconveninet. Chiar daca ele vor fi gasite, acest lucru nu ar insemna neaparat ca viata ar fi existat pe Marte.

Spre un crater vechi de 3,5 miliarde de ani

Moleculele organice simple ar fi putut fi aduse de meteoriti si particule de praf interplanetare, deci ele ar fi putut sa nu se gaseasca acolo de la inceput. Daca se vor gasi molecule organice complexe, alcatuite din cel putin zece atomi de carbon, atunci acesta ar fi un semn clar al vietii pe Marte, insa, in acest caz, totul este mult mai complicat. Ele sunt mult mai sensibile la radiatia nimicitoare cu care e bombardata "planeta rosie".

Curiosity va ajunge in curand in craterul Gale, vechi de 3,5 milioane de ani, incercand sa ofere omenirii informatii cu totul inedite despre aceasta planeta inca misterioasa pentru noi. Studiul de specialitate a fost publicat in numarul din 7 iulie al revistei "Geophysical Research Letters".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#viata marte sonda nasa, #curiosity crater gale , #NASA