Ziare.com

Viitoarea casa a omenirii va fi Venus? Proiect NASA neobisnuit (Video)

de George Titus Albulescu
Luni, 22 Decembrie 2014, ora 11:59

   

Viitoarea casa a omenirii va fi Venus? Proiect NASA neobisnuit (Video)
Ar putea fi Venus un loc in care oamenii vor trai in viitor? Un raspuns greu de dat in acest moment, insa un proiect neobisnuit al NASA prevede posibilitatea construirii unui oras plutitor format din dirijabile incarcate solar, la aproximativ 48 de kilometri de suprafata acestei planete.

Initial, programul denumit High Altitude Venus Operation Concept (HAVOC) ar putea trimite un robot in atmosfera lui Venus, pentru a testa conditiile de temperatura si presiune, potrivit Daily Mail.

Acestei misiuni i-ar putea urma una umana, cu doi oameni la bord, de 30 de zile (in apropierea planetei), intr-o nava spatiala asemanatoare unui zepelin cu heliu.

Intr-o zi, un "oras" compus din mai multe dirijabile ar putea plana deasupra planetei Venus, unde temperatura este in jur de 75 de grade Celsius, nu cu mult mai ridicata decat recordul inregistrat pe Pamant.

Venus este cea mai calduroasa planeta din sistemul nostru solar, cu o temperatura care atinge 461 de grade Celsius la suprafata sa.

"Marea majoritate a oamenilor, cand aud de ideea de a merge pe Venus si de a explora planeta, cred ca este vorba de suprafata ei, unde exista suficienta caldura pentru a topi plumbul, iar presiunea este aceeasi ca si cum ne-am afla la aproape 1,6 kilometri sub suprafata oceanului", a explicat Dale Arney de la Centrul Langley Research al NASA.

Totusi, acesta e de parere ca Venus are o atmosfera mai primitoare decat alte planete, astfel ca ar trebui luata in considerare si studiata aceasta posibilitate.

Calatoria pana in apropierea planetei Venus ar dura 110 de zile, iar intreaga misiune 440 de zile. Distanta de la Pamant la Venus este de aproximativ 40 de milioane de kilometri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9091 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acum ca Pamantul arata ca WC-ul din spatele Caminului Cultural,

de nu poti nici deschide usa fara cagula, mergem sa cufurim si Marte, p-orma Venus, si tot asa cat ne-o tine pantecaraia asta de-i zice sapiens de doua ori.

 

Melodeaua + supliment, la comentariu de jos alu toarasu TB !

https://www.youtube.com/watch?v=1eGVAvXr7tM

SA TRAITI !

P.S. Initial, programul denumit High Altitude Venus Operation Concept (HAVOC) ar putea trimite un robot in atmosfera lui Venus, pentru a testa conditiile de temperatura si presiune, potrivit Daily Mail.

Halal mentalitate

de ce politicienii lumii sa ia decizia de a stopa
poluarea,defrisarea padurilor,exterminarea speciilor
dezarmare;sa faca o ***ătenie generala pe terra !!
mai bine investesc miliarde de euro intr-o statie
aberanta pe venus fara viata fara natură etc
halal gandire

 

Asa

Totul e inca proaspat pe hirtie,de la idee pina la colonie e cale lungaaaaaa.Auzi domle orase zepelin,si cund vini o noapti furtunoasa sie fasi ei,di fasi sepeliunul hurta hurta,pui pi tine bracinarii maro si te rogi la Domnu'Dumnezeu sa avenusizezi intro bucata engleza e mai practica,poati de aia e si limba universala "landing on venus".

 

Nightflight to Venus - Boney M.

...

Toarasu TB, domne, din cauza cati pus decat puncte

...tresa pun io melodeaua !

SA TRAITI !

P.S. Totusi, acesta e de parere ca Venus are o atmosfera mai primitoare decat alte planete, astfel ca ar trebui luata in considerare si studiata aceasta posibilitate.

Calatoria pana in apropierea planetei Venus ar dura 110 de zile, iar intreaga misiune 440 de zile. Distanta de la Pamant la Venus este de aproximativ 40 de milioane de kilometri.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor