Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

30 august. Sfantul Alexandru. Ce nu trebuie sa facem astazi. Idei de urari pentru cei care isi sarbatoresc ziua numelui

Duminica, 30 August 2020, ora 09:41
26413 citiri
30 august. Sfantul Alexandru. Ce nu trebuie sa facem astazi. Idei de urari pentru cei care isi sarbatoresc ziua numelui
Sfantul Alexandru

Sfantul Alexandru este praznuit in fiecare an pe data de 30 august. Numit si "protectorul omenirii", acesta este considerat unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii si aparatori ai credintei crestine.

Sfantul Alexandru, cel considerat de Biserica Ortodoxa protectorul omenirii, este pomenit anual pe data de 30 august. Acesta este trecut in calendarul ortodox cu cruce neagra, credinciosii pastrand pentru aceasta zi cateva obiceiuri si traditii din mosi-stramosi.

Astfel, se spune ca nu este bine sa-ti vorbesti de rau aproapele pentru ca o vei tine intr-o sfada pana la finalul anului. In plus, preotii indeamna credinciosii sa fie milostivi cu cei napastuiti de soarta, fiind un moment bun pentru a face pachete pentru a le oferi celor nevoiasi. Totodata, este o zi ideala pentru a cadea la pace cu persoanele cu care ai avut ceva de impartit.

Totodata, credinciosii nu spala, nu calca si nu cos pe 30 august, mai ales ca anul acesta sarbatoarea cade intr-o zi de duminica. Concret, Sfantul Alexandru trebuie cinstit cumsecuvinte, credinciosii fiind indemnati sa inalte o rugaciune catre cer.

Sfantul Alexandru - Semnificatia numelui

Numele Alexandru este de origine greaca si inseamna a apara, a proteja. Alexandros (in limba greaca) inseamna protector al barbatilor sau al oamenilor. Este un nume vechi, fiind atestat inca din a doua jumatate a secolului 7 I.Hr, in "Iliada", ca un alt nume al lui Paris, fiul lui Priam, regele Troiei, in timpul razboiulului troian.

In istorie, numele a fost purtat de personalitati puternice, iar in tara acesta se regaseste la 22 de domni ai celor doua tari romanesti.

Mesaje de Sfantul Alexandru

Pentru cei care poate sufera o pana de inspiratie va oferim cateva exemple de urari pentru cei care astazi isi serbeaza ziua numelui. In fapt isi serbeaza ziua numelui toti cu numele Alexandra, Ada, Alesia, Alex, Ale, Andra, Xandra, Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra, Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda,Sandra, Sandel, Sanducu, Ducu, Dutu, Sasa, Alessandra.

La multi ani! Fie ca Sfantul Alexandru, al carui nume il porti, sa-si coboare ochii asupra ta si sa iti daruiasca fericirea dorita si linistea interioara.

Astazi este o zi speciala pentru tine. La multi ani, Alexandru/ Alexandra! Sa ai parte doar de fericire, iar drumul vietii sa te poarte acolo unde iti doresti.

Sfantul Alexandru sa te ocroteasca in fiecare zi, sa-si aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul tau! La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

Sper ca sarbatoarea Sfantului Alexandru sa fie semnalul unui nou inceput, sa ai parte de un drum presarat cu bucurii, impliniri, sanatate, fericire si mai ales multa dragoste! La multi ani!

Fie ca sfantul ce te protejeaza sa-ti aduca mult noroc, fericire si impliniri. Sa ai o zi minunata!

La multi ani, Alexandru/ Alexandra! Multa sanatate, fericire si tot binele din lume. Sa ai parte numai de zile senine si insorite!

Iti urez sa ai o zi a numelui la fel de luminoasa precum aripile unui fluture, la fel de fericita precum cantecul privighetoarei si la fel de frumoasa precum o gradina plina cu flori.

Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii dvs., sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa va aduca fericire si bucurie. Va doresc multa sanatate, sa aveti sufletul curat si toate dorintele sa vi se implineasca. La multi ani!

Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni! Va doresc o zi de Sf. Alexandru cat mai frumoasa!

La multi ani, Alexandra. In viata sa te impiedici de un bolovan de noroc, sa calci intr-o balta de fericire, sa te stropesti din cap pana in picioare cu iubire si sa fii sanatoasa!

fantul Alexandru sa te ocroteasca in fiecare zi, sa-ti aduca liniste si pace si sa nu lase ca speranta sa se stinga din sufletul tau! La multi ani cu impliniri si momente frumoase in viitor!

De ziua numelui tau iti doresc tot binele din lume, sa ai parte de mult noroc, fericire si iubire! La multi ani fericiti, Alexandru/a!

La multi ani, Alexandru! Sa ai parte de toata fericirea si dragostea din lume!

Sper ca sarbatoarea Sfantului Alexandru sa fie semnalul unui nou inceput, sa ai parte de un drum presarat cu bucurii, impliniri, sanatate, fericire si mai ales... multa dragoste!

Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Un preot a refuzat să spovedească o femeie de 87 de ani, pentru că nu aparține de sectorul său pastoral. Ce spune Arhiepiscopia Tomisului
Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face cercetări după ce un preot a refuzat să spovedească o femeie pentru că nu aparţine de sectorul său pastoral, iar cazul a ajuns în analiza...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#sfantul alexandru, #Obiceiuri, #supersitii, #biserica, #preot, #urari, #onomastica , #obiceiuri