Predictiile calugarilor Shaolin pentru 2011

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 11:37
8140 citiri
Predictiile calugarilor Shaolin pentru 2011
Foto: China Daily

Chinezii sarbatoresc Anul Nou Lunar, in 2011, exact in ziua celei de a doua luni pline, dupa solstitiul de iarna, in traditia budista shaolin.

Acesta ar fi anul 4709 de la stabilirea Imperiului Galben (anul 2698 i. Hr.), in zodia iepurelui (Mao), urmand sa inceapa pe 20 februarie 2011.

Manastirile shaolin din China sunt extrem de ocupate in perioada imediat premergatoare acestei sarbatori, scrie cotidianul chinez China Daily.

Un reporter descrie cum milioane de oameni vin in pelerinaj la templul budist Chan, din Song Song, pentru a se ruga, pentru a oferi daruri calugarilor si pentru a primi preziceri pentru noul an.

Staretul manastirii de langa templul Chan, Shi Yonhxin, un om la vreo 75 de ani, este extrem de educat, avand doua doctorate in studii economice si drept, plus o intreaga viata de studii religioase.

El are in grija vreo 500 de calugari, in diverse stadii de pregatire monastica, de la novice sau ucenic, la maestru sau preot.

Acesti calugari dau "cosultatii" pelerinilor, in ceea ce priveste "ajustarea" stilului de viata, pentru a veni in armonie cu natura, le recomanda remedii medicale si incearca sa le arate ce le rezerva viitorul.

Fiecare calugar "vede" intre 70 si 80 de persoane pe zi, neputand acorda mai mult de zece minute fiecaruia, din cauza activitatilor obligatorii din manastire, cum ar fi rugaciunile periodice, mesele si curatarea templului.

Inghesuiala oamenilor este enorma, insa disciplina si linistea impuse de calugari sunt respectate cu sfintenie, de toti.

Jurnalistul chinez spune ca, din cauza lipsei de spatiu, pentru atatia vizitatori, calugarii stau direct pe pamantul inghetat si acoperit de zapada, alaturi de pelerini, discutand, pe un ton scazut, despre problemele marturisite de acestia.

Nu este politicos sa tragi cu urechea la discutiile dintre preoti si pelerini, insa credinciosii au fost totusi de acord sa se lase intervievati de jurnalisti.

Dupa cum spune staretul manastirii, cele mai mari cereri de ajutor prin sfaturi de la calugari se axeaza pe "business". Oamenii vor sfaturi despre cum sa-si imbunatateasca afacerile, cu sprijinul credintei.

Alti pelerini cer ajutor pentru a-si mentine armonia in familie. Astfel de cereri, in majoritate, sunt bazate pe faptul ca unii membrii ai familiei pelerinului sunt in strainatate. Bineinteles, prezicerile date se refera, in mod specific, la acele regiuni geografice mentionate de credincios.

De asemenea, numerosi pelerini cer vindecare de boli si mentinerea sanatatii. Acesta este un domeniu in care calugarii shaolin exceleaza din toate punctele de vedere, din moment ce instructia medicala, in metode traditionale chineze, reprezinta o parte extrem de importanta a pregatirii lor.

Autorul mentioneaza ca toate prezicerile facute de acesti calugari, care i-au fost repetate, au fost numai in dimensiuni geografice. Nu se poate divulga nimic din ce s-a prezis, personal, pelerinilor.

El mai adauga ca toate prezicerile facute sunt bazate pe fapte pe care calugarii le cunosc din media, iar felul "artistic", aproape poetic, in care sunt enuntate, poate impresiona chiar si persoanele cele mai sceptice.

Tema anului - scumpirea alimentelor

"Tema anului" este scumpirea alimentelor (din cauza vremii dezastruoase), urmata de criza monetara (prea multi bani concentrati in prea putine locuri), activitate solara intetita (ciclul solar de 11 ani pare sa fie aproape de apogeu), cutremure pe toate continentele (activitate vulcanica intensa), inundatii importante, violente si revolte (cauzate de intransigenta ideologica si religioasa), instabilitate politica, (din cauza economiei precare a lumii) si continuarea crizelor, care vor migra de pe un continent pe altul.

Cu alte cuvinte, calugarii shaolin prevad un fel de localizare a crizelor economice, pentru a se preveni o depresiune mondiala dezastruoasa.

Nu e vorba de un exercitiu in studii futuriste, ci, pur si simplu, de exploatarea bogatiei de date accesibile oricui, chiar si acestor calugari shaolin, care sunt maestri in a descifra sufletul omenesc si de a spune omenilor ceea ce vor ei sa auda.

De aceea, pentru fiecare element negativ, ei aduga unul pozitiv, tinand astfel neutru tonul intregii preziceri.

Si in China, lumea e insetata de preziceri, iar daca acestea coincid cu faptele reale, oamenii isi formeaza o memorie permanenta, in timp ce, daca nu se implinesc, le uita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#An nou Chinezesc, #calendar chinez, #anul nou lunar, #preziceri shaolin, #calugari shaolin China , #obiceiuri
Comentarii