Traditii si obiceiuri de Paste despre care nu stiai

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 10:34

   

Traditii si obiceiuri de Paste despre care nu stiai
Sarbatoarea Pastelui inseamna, de cele mai multe ori, momente petrecute in familie, alaturi de cei dragi, asezati in jurul unei mese imbelesugate de unde nu lipsesc niciodata ouale rosii, pasca si cozonacii.

Daca in Romania mielul este sacrificat cu ocazia Nasterii Domnului, iar iepurasul aduce daruri, in lume au loc traditii si obiceiuri total diferite.

Australienii il asteapta pe cangurul Bilby, in timp ce in Marea Britanie politistii claxoneaza grupurile de barbati, pentru a-i chema in sala mare a tribunalului local.

Inedita traditie are loc in timpul Festivalului Hocktide, din localitatea britanica Hungerford. Dintre toti barbatii adunati in sala tribunalului sunt alesi doi, care se vor plimba pe strazile orasului si vor fi obligati sa ofere cate o portocala tuturor femeilor, in schimbul unui sarut. Citeste mai multe despre raditii si obiceiuri de Paste despre care nu stiai pe Business24.ro.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6350 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
kvinna
rank 5
Östern, sarbatoarea primaverii
Termenul de “Pasti" este traducerea cuvantului Pecach din Vechiul Testament al evreilor. Vrem nu vrem, crestinii sarbatoresc si respecta sarbatori care sunt pagane si ebraice. Ambele mari sarbatori crestine, Craciunul si Pastele, nasterea si invierea lui Cristos, sunt la origina sarbatori pagane care n-au nicio legatura cu ceea ce sarbatoresc azi crestinii. Pastele (Easter este cuvantul in engleza) nu este un nume crestin ci numele zeitei Ishtar, zeita pagana a fertilitatii, idolatrizata de asirieni si babilonieni. “Easter" este numele schimbat in engleza de la mitología teutona unde este cunoscuta ca Östern, sarbatoarea primaverii. Numele acestei zeite este Astarte, sora si consoarta lui Baal, zeul soarelui, pe care-l adorau si unii dintre vechii evrei.
Deasemeni oul si iepurele sunt simbolul fertilitatii in antichitate.
Ouale simbolizeaza nasterea, fertilitatea si o noua viata in multe cultura antice. Ouale au fost folosite de vechii egipteni si persi, care le colorau si le faceau cadou in timpul sarbatorilor de primavara.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor