Triburi unice in lume (Galerie foto)

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 12:45
19622 citiri
Triburi unice in lume (Galerie foto)
Foto: Listverse

Nu toata lumea traieste cu telefonul lipit de ureche sau cu degetele pe tableta, comandand de la firma de catering, atunci cand foamea da tarcoale. Unii oameni pescuiesc doar pentru a avea ce sa manance.

E vorba despre oamenii ultimelor triburi de pe Terra, majoritatea amenintate cu disparitia.

Tribul Kalash, care traieste in muntii din Pakistan, in regiunea aflata langa granita cu Afganistanul, este unul neobisnuit pentru aceasta regiune.

Miracolul tribului alb din Pakistan (Galerie foto)

Oamenii par caucazieni, nediferentiindu-se cu nimic, din punct de vedere fizic, de europeni. Multi au parul blond si ochi albastri, o infatisare contrastanta cu a restului locuitorilor tarii, relateaza Listverse.

Nu doar ca sunt diferiti din punct de vedere fizic, insa membrii tribului au si o cultura distincta de cea a musulmanilor care ii inconjoara. Sunt politeisti, au un folclor unic, produc vin (care este interzis in cultura musulmana), poarta culori deschise, vesele, iar femeile au mult mai multa libertate decat cele musulmane.

De-a lungul anilor, musulmanii i-au persecutat, fortandu-i sa treaca la islam. In prezent mai sunt circa 4.000 - 6.000 de oameni din acest trib, care supravietuiesc din agricultura.

Tribul Cahuilla exista de circa 3.000 de ani in sudul Californiei, traind in noua rezervatii. Se crede ca s-a stabilit aici cand lacul cu acelasi nume inca exista.

A reusit sa supravietuiasca in ciuda bolilor, goanei aurului si persecutiilor de tot felul. In prezent numara aproximativ 3.000 de membri, insa limba vorbita, un amestec de Ute si azteca, este stapanita de doar 35 de membri, unii foarte in varsta.

Membrii tribului Spinifex sau Pila Nguru sunt aborigeni care traiesc in Marele Desert Victoria, unul dintre cele mai inospitaliere habitate din lume, de cel putin 15.000 de ani. Chiar si dupa ce europenii s-au stabilit in Australia, tribul a fost lasat in pace, dat fiind teritoriul sau uscat si neprimitor.

Situatia s-a schimbat in anii '50, cand pamantul acestora a fost folosit de guvernele britanic si australian pentru testele nucleare, fara voia localnicilor si chiar fara ca acestia sa fie avertizati.

Multi dintre aborigeni au fost relocati si nu au inceput sa se intoarca in locul de bastina decat catre sfarsitul anilor '80. Desi nu se stie cati membri mai are acest trib in prezent, una dintre cele mai mari comunitati, Tjuntjuntjara, are o populatie de 180 - 220 de oameni.

Pe insula Palawan din Filipine traieste populatia Batak, un trib care cuprinde unii dintre cei mai diversi, din punct de vedere genetic, oameni de pe planeta.

Sunt oamenii care au cele mai putine in comun cu africanii. Sunt descendentii unuia dintre primele grupuri care a plecat din Africa, in urma cu 70.000 de ani. Catre Filipine au pornit aproximativ 20.000 de ani mai tarziu.

Membrii tribului sunt mici de statura si au un par tipic, lanos. Hainele sunt rar intalnite, insa se poarta penele si bijuteriile. Sunt inca la stadiul de vanatori - culegatori, fiind oameni timizi, care prefera sa se ascunda adanc in padure decat sa aiba confruntari cu cei cu care nu sunt inruditi.

Si aceasta populatie este insa decimata de boala, de restrangerea terenului, asa ca in prezent nu numara mai mult de 300 - 500 de oameni.

Membrii tribului Piraha traiesc pe teritoriul Braziliei, fiind speciali mai ales datorita limbii lor. Nu au cuvinte pentru culori si nici pentru numere, iar trecutul nu exista.

Desi unii ar putea spune ca limbajul lor este unul simplist, in realitate acesti oameni chiar traiesc momentul. Traiesc in comun, asa ca nu au de ce sa numere si sa rationalizeze.

Deloc impresionati de tehnologie, membrii acestui trib fara lider nu sunt prietenosi nici cu mesagerii civilizatiei. Desi au contact de mai multe sute de ani cu oameni din afara tribului, populatia nu si-a schimbat niciun obicei stravechi si nimeni nu si-a parasit poporul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ultimeletriburi Terra, #ultimele triburi, #triburi Pamant traditii, #triburi ciudate , #obiceiuri