Cum s-a nascut legenda farfuriilor zburatoare, in urma cu 66 de ani

Luni, 24 Iunie 2013, ora 18:03
4193 citiri
Cum s-a nascut legenda farfuriilor zburatoare, in urma cu 66 de ani
Foto: Direct Matin

Acum 66 de ani, pe 24 iunie 1947, americanul Kenneth Arnold, aflat la bordul aeronavei personale, a observat trecand pe langa el, cu viteza uluitoare, noua obiecte zburatoare neindentificate, in forma de farfurie.

Kenneth Arnold, membru al "Search and Rescue Mercy Flyer", face aceasta descoperire, in timp ce zbura peste muntii din nord-vestul Statelor Unite, in cautarea unui avion disparut in urma cu sase luni, nu departe de muntele Rainier.

Aviatorul zareste noua aparate albe, rotunde in fata si triunghiulare spre spate, deplasandu-se cu o viteza incredibila, scrie Direct Matin.

La intoarcerea pe Terra, barbatul s-a grabit sa-si spuna povestea celor care doreau sa-l asculte. Fiindu-i teama ca a vazut obiecte periculoase create de inamicul sovietic, Arnold incearca sa contacteze FBI-ul din statul Oregon, dar cladirea este inchisa.

Atunci se hotareste sa se adreseze publicatiei stiintifice locale "Eastern Oregon", explicand ca a vazut noua obiecte zburatoare care "ca niste farfurii ricosau pe suprafata apei".

Jurnalistii nu au avut nevoie de prea mult timp de gandire pentru a se ocupa de caz si a vorbi de "farfurii zburatoare" venite de pe alte planete. Astfel, s-a nascut legenda OZN-urilor si informatia s-a raspandit ca fulgerul.

In saptamanile urmatoare, numerosi americani ingroziti afirma ca ar fi observat aceste faimoase farfurii zburatoare.

Ziua de 4 iulie este marcata de marturia unui fermier american care pretinde ca ar fi descoperit ramasite de nave spatiale pe unul dintre domeniile sale, aproape de Roswell. Un caz ce va ramane, pana astazi, cel mai reprezentativ, atunci cand se vorbeste de "vanatorii" de OZN-uri.

Pe 30 decembrie, 1947, Statul Major al armatei americane lanseaza "Proiectul Saucer", un studiu despre farfuriile zburatoare.

Unul dintre astronautii implicati in proiect a ajuns la concluzia ca explicatiile lui Kenneth Arnold, intervievat cu cateva luni mai inainte, contin numeroase incoerente. In opinia sa, ceea ce a vazut aviatorul ar putea sa semene cu un miracol.

De atunci, si in pofida discreditarii marturiei lui Kenneth Arnold, "vanatoarea" de OZN-uri ramane deschisa.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#OZN, #America, #legenda farfuriilor zburatoare, #66 ani primele observatii, #Kenneth Arnold , #OZN