De unde vine conceptul de farfurie zburatoare?

Luni, 27 Iunie 2011, ora 11:17
8083 citiri
De unde vine conceptul de farfurie zburatoare?
Foto: smokeys-trail.com

In iunie 1947, un pilot amator pe nume Kenneth Arnold zbura cu un avion de mici dimensiuni in statul Washington. Ceea ce a vazut el a fost cu adevarat uimitor.

In stanga sa, cam la aceeasi altitudine, se aflau nu mai putin de noua obiecte zburatoare neidentificate, informeaza Space.

Ele aveau un diametru de aproximativ 15 metri, dupa cum a relatat pilotul. Obiectele neidentificate zburau cu o viteza uimitoare, de aproximativ trei ori mai mare decat cea a unui avion pilotat de oameni.

Arnold a aterizat in Yakima, Washington, si a raportat ceea ce a vazut. Presa a aflat si vestea s-a raspandit imediat in intreaga tara.

Martienii cautau arme nucleare?

"Atunci inca se credea ca Marte sau Venus puteau fi locuite", spune Robert Sheaffer, autor de carti despre OZN-uri. "Oamenii credeau ca OZN-urile aduceau martieni care erau interesati de armele noastre nucleare", completeaza el.

Acela era momentul istoric in care incepea "fenomenul OZN". Raportarile ulterioare de OZN-uri le descriau inevitabil drept farfurii zburatoare, la fel ca in descrierea lui Arnold. In cateva saptamani, sute de OZN-uri au fost raportate in intreaga tara.

OZN-ul nu e chiar rotund?

Mai exact, Arnold spusese ca acele obiecte zburau haotic, asemenea unei farfurii pe care am arunca-o intr-o apa. Cuvintele sale au fost interpretate putin diferit. Un reporter, Bill Bequette, de la United Press, a fost cel care a interpretat afirmatia lui Arnold in mod eronat. El a lansat conceptul de "farfurie zburatoare".

Multi istorici cred ca astfel de obiecte nici macar nu vin din spatiu. Specialistii sunt de parere ca Arnold ar fi putut vedea pasari care zburau in formatie, iar el ar fi fost doar victima unui iluzii optice. E drept, drumul de la o pasare pana la o farfurie zburatoare este destul de lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#extraterestri viata marte, #ozn sua farfurii zburatoare , #OZN