Dezvaluiri din dosarele secrete: SUA au construit farfurii zburatoare (Video)

Luni, 08 Octombrie 2012, ora 22:33

   

Dezvaluiri din dosarele secrete: SUA au construit farfurii zburatoare (Video)
Dezvaluiri uimitoare au fost facute recent de Arhivele Nationale americane, care au publicat informatii despre construirea unor farfurii zburatoare supersonice de catre SUA, in anii '50. Aeronava Air Force, asemanatoare unui OZN din filmele SF, a fost testata, existand fotografii si imagini ale misterioasei farfurii zburatoare.

Existenta extraterestrilor nu a fost dovedita oficial, dar presupusul mijloc de zbor al acestora a capatat contur in Statele Unite, in urma cu mai mult de jumatate de secol, potrivit Daily Mail.

Schite si diagrame detaliate au fost facute publice luna trecuta de Arhivele Nationale americane. Acestea au scos la iveala Proiectul 1794, care prevedea construirea unei farfurii zburatoare.

Intr-un memoriu din anul 1956 este recunsocut faptul ca aeronavele ar putea atinge viteze cuprinse intre Mach 3 si Mach 4 (Mach 1 este viteza sunetului, egala cu valoarea de 1225 km pe ora, in conditii standard - n.red.).

Inginerii care au lucrat la proiect au reusit sa duca la bun sfarsit primele faze ale prototipului. Daca proiectul ar fi avut succes pana la final, farfuria zburatoare ar fi atins viteze de peste 4.000 de kilometri pe ora.

Aceasta ar fi insemnat ca distanta dintre New York si Miami sa fie strabatuta doar in 24 de minute. Proiectul nu a fost tot timpul sortit esecului, iar cei implicati in realizarea lui au fost siguri ca se afla pe drumul cel bun.

Intr-un document din 1956, se arata ca proiectul construirii farfuriei zburatoare mergea chiar mai bine decat se anticipase. Cu toate acestea, proiectul a fost abandonat in anul 1960.

Continuarea dezvoltarii prototipului ar fi dus la cheltuieli estimate de peste 3 milioane de dolari, la acea vreme, sau in jur de 26,6 milioane de dolari in ziua de astazi. Incercarile au esuat, inainte de a se ajunge la altitudinea dorita de 3.000 de metri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7285 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Lake
rank 1
Practic nu avem de-a face cu o "dezvaluire",
pentru ca prin '60 se stia deja prea bine si de realizarile Nemtilor, si de incercarile Americanilor, pe linie de "farfurii"...
Si romanul vostru Coanda a avut un cuvant de spus...
Nonpolitikon
rank 5
E obligatoriu ca absolut tot ce are energie şi viteză, să aibă şi ma
să?
mcgogosica
rank 5
@Nonpolitikon-e obligatoriu....
Cu conditia sa stii sa o anulezi.
Nonpolitikon
rank 5
Dacă-i aşa, înseamnă că şi lumina are masă (foto
nii). Parc-am citit candva si c-ar fi fost determinată. Dacă-i asa, inseamnă că viteza luminii poate fi depăsită.
J3an
rank 2
NU
Nu e obligatoriu, vezi cazul fotonilor sau al neutrinilor care nu au masa de inertzie/repaos.

Ar mai fi si cazul marilor hotzi de dupa 89 dar sa nu intram in povesti si legende...
romanianwars
rank 1
asta era in anii 50 imediat
dupa ce nazistii au preluat sau initiat proiectele in SUA. Oare ce au acum? Jos stiu ce au, dar acolo sus putini au acces, intotdeauna am vrut sa vad, nu am tinut de ei cat sa aflu..
J3an
rank 2
Greu de ajuns acolo...
Ca sa intzelegi cat de secrete sunt anumite proiecte insushi presedintelui Bill Clinton i s-a refuzat accesul la anumite proiecte din Area51, pur si simplu, chiar daca era comandantul fortzelor armate...n-a insemnat absolut nimic pentru cei care controleaza anumite tehnologii si experimente super-secrete. La scurt timp dupa refuz Clinton a anuntzat oficial la TV ca Area51 nu exista cand de fapt erau si poze cu zona respectiva. Asta ca sa vedetzi cam cine controleaza pe cine si ca ar putea sa ascunda.
ioana1
rank 5
--
esti sigur ca nu stia Clinton? nu fi copil, aeronavele neconventionale sunt secrete militare , construite de oameni pentru oameni.
ioana1
rank 5
TANTA
toate statele au aeronave neconventionale , mai nou cu sisteme de propulsie cuantica , mai greu este cu extrarestrii crescuti in laboratoare care ne vor fi prezentati in curand.
ioana1
rank 5
daca
daca au recunoscut in 1956 ca au construit asa ceva inseamna ca tehnologia era deja veche de cel putin 30 de ani.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor