Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Extraterestrii pot avea tehnologie care sa existe dincolo de materie?

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 22:50
7039 citiri
Extraterestrii pot avea tehnologie care sa existe dincolo de materie?
Foto: Space

Tehnologia extraterestra ar putea exista dincolo de materie, iar nivelul acesteia ar fi cu mult peste inteligenta speciei umane si in afara tuturor experientelor omenesti, considera Paul Davies, un fizician de la Universitatea Arizona.

Multe dintre teoriile actuale despre viata extraterestra considera ca aceasta poate fi de la un milion pana la un miliard de ori mai avansata decat specia umana, potrivit Daily Galaxy.

Chiar si Stephen Hawking a fost recent intrebat: "De ce in galaxia Calea Lactee nu ar misuna masinile inteligente?"

"Daca te gandesti la intervalul de timp in care se dezvolta tehnologia, la un moment dat s-a inventat radioul si apoi undele s-au propagat in eter. Dar in timp ce radioulului i-a trebuit sute de ani pana cand a fost inventat, acum se concep masini inteligente, care probabil se vor lansa in acest secol.

Iar in cateva sute de ani va aparea inteligenta 'biologica'", a spus Seth Shostak, astronomul sef al institutului SETI (Search for Extraterestrial Intelligence).

Dar pe ce se bazeaza aceasta viata inteligenta avansata? Oare ce exista la un nivel mai ridicat decat materia? Materia si informatia este tot ceea ce exista?, se intreaba Paul Davies, fizician si astrobiolog la Universitatea Arizona.

"Acum cinci sute de ani, insusi conceptul de computer sau software-ul ar fi fost de neinteles. S-ar putea sa existe un nivel superior, in afara tuturor experientelor umane, care organizeaza informatia in acelasi mod cum o fac electronii", a spus Davies.

Davies prevede existenta unei tehnologii extraterestre, care nu este alcatuita din materie, nu are nicio dimensiune fixa sau forma, nu are limite bine definite si este dinamica in toate formele de spatiu si timp.

Aceasta tehnologie extraterestra reprezinta "mai mult decat natura". Tehnologia, potrivit lui Davies, inseamna minte sau inteligenta. Este o tehnologie care exploateaza legile fizicii, nu le ignora.

Asa cum energia cuantica este detectata doar de aparate speciale si tehnologia extraterestra ar putea ramane nedetectabila si nebanuita. Ea poate exista intr-un taram dincolo de capacitatile umane actuale.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#extraterestri tehnologie avansata, #tehnologie extraterestra inteligenta, #viata extraterestra, #inteligenta specia umana , #OZN