Ziare.com

Extraterestrii si OZN-urile, o nevoie a oamenilor?

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 13:45

   

Extraterestrii si OZN-urile, o nevoie a oamenilor?
Ne este teama de necunoscut. Simtim nevoia de a crede in ceva. Sunt doar doua din explicatiile oferite de specialisti. In ultimele luni, mai multe OZN-uri au fost observate in lume, reiinoind dezbaterile referitoare la existenta extraterestrilor.

In SUA au fost observate cele mai multe OZN-uri in ultima perioada. Mai intai deasupra New York-ului, apoi deasupra orasului El Paso, Texas, dupa cum informeaza ABC News.

Autoritatile nu au clarificat aceste situatii incerte nici pana acum. Specialistii in domeniu afirma ca inca nu detinem dovezi solide ale existentei acestor obiecte si nici ale unor extraterestri care le-ar conduce. Ei pun totul pe seama imaginatiei bogate a oamenilor.

Astronomul Harold Geller, de la Universitatea George Mason, a firma ca planetele Venus si Jupiter ar putea fi responsabile de ceea ce a fost descris ca OZN-uri aflate deasupra unor orase. Christopher French, psiholog la Universitatea din Londra, spune ca oamenii isi imagineaza un contact intre noi si o civilizatie extraterestra. Acesta ar fi motivul pentru care ei cred in existenta OZN-urilor.

Stephen Diamond, specialist in psihologie, este de parere ca OZN-uile sunt doar un pretext pentru a crede in ceva. O nevoie care vine dinafara vointei noastre. O astfel de nevoie apare in perioadele de criza economica si culturala, afirma el. Este si nevoia de mister care ii face pe oameni sa creada in astfel de aparitii si fenomene.

Sondajele americanilor arata ca, in 2008, 56% dintre adulti credeau in existenta vietii inteligente pe alte planete. Unul din 12 americani afirma ca a vazut obiecte misterioase pe cer. Cei care cred in extraterestri si OZN-uri ii acuza pe ceilalti de teama fata de ceea ce este necunoscut.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3123 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu e treaba kosher cu ozeneele! Creaza dependenta!

Stim pe unul, Cristian Negureanu care este "addicted" de ozenee. Nu a aparut inca, posibil sa fie la tratament.

 

Domnule,"kosher"!

Schimba-ti nick-ul,avatarul,modul de expunere pe acest forum,schimba-ti sistemul,burlanele casei,ciorapii soacrei,schimba-ti atitudinea,umbrela de ploaie sau culoarea chilotilor.....fa ceva....ca plictisesti!
Clarrrr,evreu nu esti,clarrr doxat nu esti.....ce mai ramane (?????)....esti un tantalau,posesor de comp. ,cumparat din truda unor parinti care regreta investitia si....asteptarea !
Deranjezi prea mult si tare cu "opiniile" tale searbade ! Roaga-l pe moderator ,sa-ti acorde o pauza!
Daca ai inclinatii filo-ebraice,spune-mi ce stii despre Ezanthan (?????)
Daca nu stii,...lasa Wiki si Goog...mai bine,acorda-ti o pauza !
Chiar plictisesti cu obsesiile tale !

Biblia nu aproba ...

Scriitorul biblic Ezechiel a fost martorul a ceea ce unii au interpretat ca fiind un OZN (Ezechiel, capitolul 1). Insă aceasta a fost una dintre multele viziuni simbolice descrise de Ezechiel si de alti profeti, nu o aparitie fizică reală, asa cum se spune că au loc in zilele noastre.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor