Unde putem vedea perseidele. Fenomenul are loc la noapte

Joi, 12 August 2021, ora 18:29
4021 citiri
Unde putem vedea perseidele. Fenomenul are loc la noapte
Perseidele pot fi observate la noapte/ FOTO Pixabay

În noaptea de 12 spre 13 august se va produce maximul curentului de meteori Perseide. Concret, pe cer se vor observa mai multe stele căzătoare decât de obicei.

Astfel, se pot vedea 50-60 de stele căzătoare pe oră, au mai informat reprezentanții Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din București.

Sfătuiți să iasă în afara orașelor

Potrivit sursei citate, oamenii sunt sfătuiți să iasă în afara orașelor pentru a le vedea și să privească cerul cu ochiul liber, după miezul nopții, până dimineață.

„Priviți minim 30-40 de minute fără întreruperi, după care faceți o mică pauză și reluați observațiile. Nu prea contează în ce direcție priviți, cât timp nu vă uitați în Pământ sau la telefon”, spus specialiștii.

Dâră luminoasă pe cer

Aceștia susțin că dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1 milimetru diametru care aprinde aerul când intră în atmosfera Pământului.

„Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numește meteoroid, iar pietroiul care uneori cade pe Pământ se numește meteorit”, au mai informat reprezentanții Observatorului Astronomic.

#perseide, #perseide 2021, #unde pot fi vazute perseidele, #stele cazatoare , #Perseide 2021