Ziare.com

Cele mai mari mistere nedescifrate ale planetelor din sistemul solar

de George Titus Albulescu
Vineri, 01 Iunie 2012, ora 09:51

   

Cele mai mari mistere nedescifrate ale planetelor din sistemul solar
Desi planetele din sistemul nostru solar sunt studiate de sute de ani de catre oamenii de stiinta, multe dintre misterele acestora nu au putut fi descifrate pana astazi. Dintre acestea enumeram: originea apei pe Pamant, miscarea de rotatie a planetei Venus in sensul invers al acelor de ceasornic sau formarea inelelor lui Saturn.

Va prezentam mai jos cateva dintre cele mai mari mistere ale planetelor din sistemul solar, care nu au fost dezlegate de catre cercetatori, asa cum sunt prezentate de Lifes Little Mysteries.

Mercur

Mercur este o planeta dificil de studiat, in urma apropierii sale fata de Soare. Astfel, misterele despre Mercur abunda. Planeta are un miez gigant, un camp magnetic si o atmosfera de origini necunoscute.

De fapt, micile scurgeri de particule ale invelisului gazos al planetei sugereaza ca atmosfera sa este constant regenerata. Cel mai mare mister este dat de orbita sa ovala si de faptul ca forma acesteia se alungeste tot mai mult, iar Mercur s-ar putea prabusi intr-o zi pe Venus sau pe Soare.

Venus

Oamenii de stiinta nu au dezlegat inca misterul lui Venus, o planeta asemanatoare Pamantului, care s-a transformat treptat intr-un astru invaluit intr-un strat gros de gaze toxice.

Cel mai mare mister referitor la Venus se refera la faptul ca, la mare altitudine, vantul se deplaseaza de 60 de ori mai rapid decat se invarte planeta in jurul axei sale. De asemenea, nimeni nu stie de ce planeta Venus se roteste, spre deosebire de celelalte planete din sistemul solar, in sensul opus acelor de ceasornic.

Pamantul

Am putea crede ca stim totul despre planeta noastra, dar nu este asa. De exemplu, nu se stie modul in care a ajuns apa pe Pamant si nici care este cu adevarat structura miezului planetei, care in mod ciudat transmite undele seismice mai repede intr-o directie decat in cealalta.

Marte

Planeta rosie este acum rece, fara viata si aparent parasita, insa in primele 500 de milioane de ani sau un miliard de ani a fost calda, umeda si cu o geologie dinamica. Oamenii de stiinta nu stiu de ce s-a produs acesta schimbare brusca.

Mai mult decat atat, oamenii de stiinta nu pot explica dihotomia sferica martiana, care este legata de contrastul dintre emisferele nordice si sudice ale planetei.

Saturn

Timp de patru secole, astronomii au cercetat inelele lui Saturn, dar incercarile lor nu au putut explica caracteristicile acestora. Inelele ar putea fi formate din resturile de gheata ale unui fost satelit sau de la trecerea unei comete. Insa exista si posibilitatea ca acestea sa dateze de la formarea planetei, din urma cu mai mult de patru miliarde de ani.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11189 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O explicatie ar exista:

Ca sunt, de fapt, niste creatii.

 

Noi nu ne cunoastem nici macar propriul organism.....

Cunoastem doar ceea ce ne este permis sa cunoastem. Si este foarte bine ca este asa, pentru ca nu suntem destul de echilibrati ca sa stim mai mult... Asta pentru ca invatatura iti confera intelepciune, iar intelepciunea putere....

Da, ai dreptate.... :J

"fericiti cei saraci cu duhul caci a lor va fi imparatia cerurilor"....... Lol.

Din acest articol

Se vede ca si inversul este adevarat. "Lenin traieste!" se zicea si pe vremea lui Stalin.

Le rezolvam tovarasi, le rezolvam

Trebuie restudiate operele complecte ale lui Marx, Engels, Lenin, Ceausescu, de colo vine intelegerea a toate.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor