Ziare.com

Eveniment astronomic: Marte, Pamantul si Soarele, perfect aliniate

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 22:43

   

Eveniment astronomic: Marte, Pamantul si Soarele, perfect aliniate
Marte, Pamantul si Soarele vor fi perfect aliniate in data de 8 aprilie. Fenomenul este considerat unul rar, chiar daca se repeta periodic.

Pamantul se va afla exact intre Soare si Marte, iar cele trei corpuri ceresti se vor afla pe aceeasi linie. In plus in aceasta perioada planeta Marte se afla la una din cele mai mici distante fata de Pamant.

Fenomenul se repeta la exact 778 zile, sau mai corect la fiecare 2 ani, o luna si 18 zile.

Pamantul si Marte sunt ca doua masini de curse care alearga pe piste separate. Pamantul este mai aproape de Soare, astfel ca se misca mai repede, un tur complet de pista inseamnand un an, adica 365 de zile si cateva ore. Marte este mai departe si parcurge o rotatie completa in 687 zile.

Lucrurile se complica si mai mult pentru ca cele doua piste nu sunt cercuri, ci elipse, astfel ca distanta intre Soare si Marte, Soare si Pamant, dar si distanta intre Marte si Pamant variaza, scrie Yahoo! Shine.

Ziua de 8 aprilie este speciala pentru ca opozita perfecta intre Pamant, Marte si Soare se intampla in momentul in care cele doua planete sa afla amandoua in perioada distantei minime fata de Soare, dar si intre ele. Fiecare astfel de eveniment are loc intr-o alta pozitie pe axele de rotatie ale planetelor in jurul Soarelui.

Astrologii spun despre aceste fenomenene ca sunt evenimente majore care isi pun amprenta pe viata oamenilor.

Se considera ca alinierea din 8 aprilie este mai nefavorabila decat cea din martie 2012. Se considera ca efectele "razboinice" ale lui Marte sunt cu atat mai puternice cu cat planeta este mai aproape de Pamant.

In martie 2012, Marte a fost de 100.900.000 de kilometri de Pamant, iar acum acesta se afla la 92.400.000 kilometri.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5140 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Da', eclipsa asta de Soare de pe Marte (din cauza Terrei), din ce zo

nă a Pămantului va putea fi observată? Se va ocupa cineva cu exploatarea efectelor?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor