Cometa care va salva Pamantul de la distrugere?

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 09:55
6402 citiri
Cometa care va salva Pamantul de la distrugere?
Foto: sott.net

Ceea ce se intampla in sistemul solar ne ofera explicatii si indicii pentru viitorul planetei noastre. O cometa care a lovit planeta Jupiter ne-ar putea salva intr-o zi de la un impact nimicitor, daca studiem exact evenimentul cosmic si invatam sa ne ferim de asemenea incidente.

Pe planeta Jupiter au avut loc cateva impacturi care i-au uimit pe oamenii de stiinta. Ele au fost determinate de cometa Shoemaker-Levy 9. Astronomii au putut, astfel, observa ce se petrece pe o planeta in cazul unui impact major. Informatiile sunt oferite de Daily Galaxy.

Cea mai importanta misiune de urmarire a cometelor este The Solar and Heliospheric Observatory (SOHO). Aceasta a descoperit in decembrie 2010 cometa cu numarul 2.000, la 15 ani de la lansare. Cometele sunt descoperite si de amatorii de astronomie din lumea intreaga. Ei au putut gasi comete in imaginile facute publice de misiunea SOHO.

De curand, insa, au fost gasite doar in luna decembrie nu mai putin de 37 de comete, un adevarat record. Acest lucru i-a facut pe specialisti sa afirme ca au gasit o adevarata furtuna de comete.

Impacturi precum cele petrecute pe Jupiter in iulie 1994 ne pot arata cum vom putea sa evitam evenimente de asemenea intensitate in viitor, pe Terra. Vom putea sti din ce sunt ele formate si care este originea lor. Multe dintre cometele descoperite sunt de tipul Kreutz, ele fiind ramasitele unei singure comete care s-a dezintergrat in cateva sute de ani.

"Impacturile cu comete ar putea fi mai dese decat ne imaginam", afirma Adrian Melott, profesor de fizica si astronomie la Universitatea din Kansas, SUA.

Deocamdata nu cunoastem toate impacturile care au avut loc pe planeta noastra, caci craterele au disparut sau multe comete au cazut in ocean.

Dupa cum si celebrul Stephen Hawking afirma, impactul cu un asteroid de 20 de km cu Pamantul ar duce la distrugerea totala a vietii pe planeta noastra.

Al doilea asteroid ca marime din centura Kuiper este Vesta, un asteroid de aproximativ 530 km in diametru. Cel mai mare este Ceres, cu un diametru de aproximativ 950 km.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#cometa impact pamant asteroid, #descoperire astronomie viata extinctie , #planete
Comentarii
Poza sifo
sifo
rank 1
la voi in redactie unul scrie comentariul si altul care nu il cieste puine titlul?