Ziare.com

Extraterestri, pe numeroase planete ca Pamantul?

Luni, 07 Februarie 2011, ora 21:37

   

Extraterestri, pe numeroase planete ca Pamantul?
Cei care spera sa descoperim extraterestri in curand ar putea avea mari surprize. Ultima descoperire NASA arata ca teoriile emise pana acum ar putea fi daramate. Universul ar putea fi plin de planete locuibile, asemenea furnicilor de pe Pamant.

Misiunea Kepler a NASA a gasit 1.235 de planete care candideaza pentru statutul de gazda primitoare cu viata. Ele se afla dincolo de sistemul solar. 68 dintre ele sunt cam de marimea Pamantului, iar 54 ar putea avea apa lichida la suprafata, informeaza Space.

Deocamdata, existenta lor nu a fost confirmata. Studiile stiintifice care vor fi facute in viitor vor valida existenta lor si presupunerile de acum. Poate vor mai tempera putin si entuziasmul unor cercetatori. Se asteapta ca misiunea Kepler sa ne mai ofere alte descoperiri pretioase.

Seth Shostak de la SETI, un institut care se ocupa cu cautarea vietii extraterestre, este de parere ca avem nevoie de mai mult de 50 astfel de planete pentru a putea identifica viata pe una din ele. Informatiile indica faptul ca acestea sunt cu mult mai multe decat stim noi, mai afirma el.

Misiunea Kepler va schimba modul in care cautam extraterestri in Univers. SETI isi indreapta acum atentia spre planete descoperite de Kepler. Unii membri SETI fac parte si din echipa misiunii Kepler si au acces la aceste informatii. In California exista echipamente speciale destinate de SETI acestui scop.

Exista o formula numita "Ecuatia Drake". Prin ea se calculeaza sansele ca o comunicare cu extrateretrii inteligenti sa fie realizata. Ea se bazeaza pe mai multi factori precum ritmul formarii stelelor in galaxie, stelele care au planete, planetele care sunt locuibile, cele pe care se dezvolta viata inteligenta sau nu si civilizatiile care dispun de tehnologia necesara comunicarii cu noi.

Shostak spune ca unul dintre acesti termeni ai ecuatiei ar putea darama totul, in cazul in care nu este indeplinit.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5164 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Te-ai hotarat?

Cica ... "misiunea Kepler a NASA a gasit 1.235 de planete care candideaza pentru statutul de gazda primitoare cu viata"
Dar ... "existenta lor nu a fost confirmata".

Pai ce, NASA si-a cheltuit banii ca sa gaseasca planete virtuale? Probabil oamenii lor de stiinta isi pierd timpul pe second life!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor