Ziare.com

Extraterestrii, gasiti in Antarctica?

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 08:14

   

Extraterestrii, gasiti in Antarctica?
Ultimele descoperiri facute de oamenii de stiinta din Rusia indica faptul ca sub gheata Antarcticii s-ar putea gasi viata extraterestra.

Ceea ce vor gasi specialistii dupa analizele facute apei din lacul Vostok poate oferi o noua perspectiva asupra a ceea ce se gaseste in sistemul solar, scrie
Fox News. Ei vor analiza in curand mostrele de apa prelevate din lacul ascuns de 20 de milioane de ani, cautand forme de viata asemenea bacteriilor.

Forme ciudate de viata

Astfel de microorganisme sunt de tipul celor care au existat la inceput pe planeta noastra, atunci cand conditiile nu erau deloc prielnice dezvoltarii lor. In trecut, NASA a gasit o forma de viata intr-un loc neasteptat, in Antarctica. In oceanul Pacific, in zonele unde exista vulcani subacvatici activi, se ascund cele mai bizare forme de viata, care au supravietuit mult timp in asemenea conditii.

Chiar si in desertul chilian Atacama, cel mai uscat loc de pe Pamant, exista forme de viata. Interesant este ca o bacterie a fost gasita dupa 55 de ani intr-o conserva de carne. Ea a intrat chiar in Cartea Recordurilor, fiind numita "Conan Bacteria".

Viata, oriunde in Univers?

Chiar si intr-o mina de aur din Africa de Sud, specialistii au gasit un microb care traieste in acele conditii radioactive. Astfel de exemple arata ca exista o probabilitate destul de mare ca viata sa nu se afle doar pe Terra.

Pe Pamant, 95% din timpul in care a existat viata, ea a fost reprezentata doar de microbi, spune Bruce Jakosky, profesor de geologie la o universitate din Colorado, SUA. Acest lucru inseamna ca ea ar fi putut incepe in mai multe locuri din Univers, evoluand diferit. Viata inteligenta, asemenea celei de aici sau chiar mai evoluata, ar fi, astfel, o evolutie fireasca.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7857 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ultimele descoperiri facute de oamenii de stiinta din rusia

indica faptul ca exista forme de viata (ex. bacterii, viermi, ciumpalaci) cam pe oriunde pe TERRA. de unde ai inteles tu mirele ca sunt extraterestii acolo?

 

Pe bune daca am inteles ceva

din articolul asta.O insiruire de locuri cu conditii de viata vitrege, unde traiesc bacterii si microbi,dar nu vad legatura cu titlul??!!!

 

6Q8

saracu mirel, pentru el o bacterie , un extraterestru, sunt aceleasi lucruri...
eu cred ca mirel este un microorganism venit din spatiu sa ne incante cu minunatele lui articole , o forma de viatza nu prea inteligenta de fapt!

 

Extra si intra

Forme de viata extraterestre,aduse de extraterestrii,care sunt de fapt intraterestre.
Foarte interesant,sau n-ar fi rau, sa fie bine.

 

Ce va mirati...

Universul este programat si realizat unitar...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor