Extraterestrii, gasiti in Antarctica?

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 08:14
8621 citiri
Extraterestrii, gasiti in Antarctica?
Foto: Fox News

Ultimele descoperiri facute de oamenii de stiinta din Rusia indica faptul ca sub gheata Antarcticii s-ar putea gasi viata extraterestra.

Ceea ce vor gasi specialistii dupa analizele facute apei din lacul Vostok poate oferi o noua perspectiva asupra a ceea ce se gaseste in sistemul solar, scrie

Fox News. Ei vor analiza in curand mostrele de apa prelevate din lacul ascuns de 20 de milioane de ani, cautand forme de viata asemenea bacteriilor.

Forme ciudate de viata

Astfel de microorganisme sunt de tipul celor care au existat la inceput pe planeta noastra, atunci cand conditiile nu erau deloc prielnice dezvoltarii lor. In trecut, NASA a gasit o forma de viata intr-un loc neasteptat, in Antarctica. In oceanul Pacific, in zonele unde exista vulcani subacvatici activi, se ascund cele mai bizare forme de viata, care au supravietuit mult timp in asemenea conditii.

Chiar si in desertul chilian Atacama, cel mai uscat loc de pe Pamant, exista forme de viata. Interesant este ca o bacterie a fost gasita dupa 55 de ani intr-o conserva de carne. Ea a intrat chiar in Cartea Recordurilor, fiind numita "Conan Bacteria".

Viata, oriunde in Univers?

Chiar si intr-o mina de aur din Africa de Sud, specialistii au gasit un microb care traieste in acele conditii radioactive. Astfel de exemple arata ca exista o probabilitate destul de mare ca viata sa nu se afle doar pe Terra.

Pe Pamant, 95% din timpul in care a existat viata, ea a fost reprezentata doar de microbi, spune Bruce Jakosky, profesor de geologie la o universitate din Colorado, SUA. Acest lucru inseamna ca ea ar fi putut incepe in mai multe locuri din Univers, evoluand diferit. Viata inteligenta, asemenea celei de aici sau chiar mai evoluata, ar fi, astfel, o evolutie fireasca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#extraterestri antarctica, #evolutie viata terra pamant, #univers sistem solar , #planete