Ziare.com

Lumile viitorului omenirii: Planete locuibile descoperite de NASA (Galerie foto&Video)

de George Titus Albulescu
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 15:47

   

Lumile viitorului omenirii: Planete locuibile descoperite de NASA (Galerie foto&Video)
De-a lungul ultimilor ani, astronomii au descoperit mai multe exoplanete, asa-numitele "Super-Pamanturi", lumi stancoase locuibile, precum planeta noastra, posibile meleaguri unde oamenii ar putea trai in viitor.

NASA a confirmat existenta a sute de exoplanete, in urma informatiilor primite de la sondele spatiale aflate in cosmos, iar ultima descoperire confirma existenta primei planete de marimea Pamantului, denumita Kepler - 186f, aflata intr-o zona locuibila, potrivit io9.

Kepler - 186 f, descoperita recent de catre NASA cu ajutorul telescopului spatial Kepler, este o planeta similara Pamantului, avand dimensiunea de doar 1,1 ori mai mare decat Terra.

Va prezentam cele mai importante exoplanete descoperite in ultimii ani, care se afla in zone locuibile, in viziunea artistilor care lucreaza pentru agentiile spatiale, precum NASA.

Gliese 163cPlaneta Gliese 163c orbiteaza in jurul piticei rosii Gliese 163, la o distanta de 49 de ani-lumina fata de Pamant, in constelatia Dorado. Planeta are o masa de 7,2 ori mai mare decat Terra.

Kepler 69cKepler 69c este o planeta din afara sistemului nostru solar, care orbiteaza in jurul lui Kepler-69, la aproximativ 2.700 de ani lumina de Pamant, in constelatia Cygnus.

Gliese 581eAceasta are masa de 1,7 ori mai mare decat Pamantul si se gaseste la o distanta de 20,5 ani-lumina de Terra, in constelatia Libra.

55 Cancri eEste o planeta care orbiteaza la o distanta de 25 de ori mai apropiata decat Pamantul in jurul Soarelui si are temperatura la suprafata de 1.726 grade Celsius. Aceasta se gaseste in constelatia Cancer, aflata la 40 de ani-lumina de Pamant.

Kepler 22bKepler 22b situata la 600 de ani-lumina de Terra si se afla in constelatia Cygnus. Raza planetei este de 2,4 ori mai mare decat a Pamantului.

Gliese 667 CbGliese 667 Cb orbiteaza in jurul stelei Gliese 667 in constelatia Scorpius, la o distanta de 22,7 ani-lumina de Pamant. Are masa de 4,39 ori mai mare decat a Terrei.

Kepler 62fKepler 62f este de 1,4 ori mai mare decat Pamantul si se afla la distanta de 1.200 de ani-lumina de planeta noastra. Aceasta se gaseste in constelatia Lyra.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6763 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Planete locuibile ??? de ce nu ???!!!

Un lucru e sigur; Nu sintem singuri in univers, iar "VIATA" este norma nu intimplare !!!

 
 

 

Ce batalie va fi in viitor pentru aceste planete

intre Statele Unite, China, Rusia, Japonia,Marea Britanie...Care mai de care vor coloniza spatiul!
Ce planete minunate!! Si daca vor da peste extraterestri?

 

Afara de ... :)

... detaliuu' CUM ajungi acolo ... :)
Mai este o Cestie care cam darama atributul de "locuibil".

NU poti LOCUI pe o Planeta cu masa mai mare decat a Terrei ...
Gravitatia te cocoseaza ... :)

Ca si pe Noi, cocosati de ras, in cautarea gardului salvator, de care sa ne sprijinim si sa ne indreptam cocoasele ... :)

 

UNII ... :)

.. SE vad DEJA cocosati.
De Ura ... :)

 

Omul nu este in stare sa locuiasca in multe regiuni de pe Terra,

dar pretinde ca poate pe alte planete... Halal
Prostii platesc pentru astfel de studii, iar escrocii de asa zisi 'oameni de stiinta' primesc..., jubileaza si huzuresc...

 

Mda...

Eu m-am cam plictisit de fantasmagoriile astea ale Nasa...
Nu avem nimic care sa transporte cu o viteza macar de 10.000 de ori mai mica decat cea care credem ca o parcurge lumina intro secunda...
Apoi, ca sa spui ca un obiect e la x mii ani lumina, ar trebui sa astepti ceva timp ca lumina ei sa ajunga in birourile nasa...
Toate astea suna cam la fel de serioase ca armele atomice ale lui Saddam Husein. Exista! Stim sigur! Doar ca nu le gasim...

Mai bine mai traduceti in google niste texte cu care obama bin laden isi adoarme compatriotii despre cat de rai sunt rusii, si ei nu pot face nimic.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor