Mii de asteroizi s-ar putea prabusi pe Terra - vezi cele mai expuse zone

Duminica, 20 Mai 2012, ora 13:56
3321 citiri
Mii de asteroizi s-ar putea prabusi pe Terra - vezi cele mai expuse zone
Foto: Infoniac

Asa cum s-a comunicat recent in presa, telescopul NASA Space a identificat 107 asteroizi, care, navigand pe diferite traiectorii, risca sa aiba un impact cu planeta noastra, intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat.

Extrapoland cifra identificata in spatiul inca nestudiat, expertii au ajuns la concluzia ca numarul de asteroizi care reprezinta un pericol pentru noi se ridica la 47.000, de zece ori mai multi decat se apreciase initial, noteaza The Gwinnett Daily Post.

Desi riscul unui impact intr-un viitor relativ apropiat este foarte mic, cercetatorii britanici de la Universitatea din Southampton au reusit sa studieze traiectoriile acelor asteroizi care prezinta riscuri mai mari de a avea un impact cu Terra.

In acest sens, calculele lor au dus la identificarea urmatoarelor zone, unde s-ar putea produce un impact de proportiile celui care a avut loc la inceputul secolului trecut in padurea Tunguska din Siberia sau chiar mai mare:

1. Marea Britanie

2. China

3. Indonezia

4. India

5. Japonia

6. Statele Unite

7. Filipine

8. Italia

9. Brazilia

10. Nigeria

In prezent, cercetatorii studiaza compozitia chimica a acelor asteroizi care prezinta riscul cel mai ridicat de a ajunge pe Terra.

Compozitia este foarte importanta, intrucat, in functie de aceasta, se va putea stabili daca, in contact cu atmosfera, materialul cosmic are sanse sa se dezintegreze, fara sa produca soc in contact cu solul sau, dimpotriva, daca dezintegrarea nu este posibila si, in acest caz, contactul poate duce la consecinte de proportii.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#zone predispuse coliziune asteroizi, #zone Terra asteroizi, #NASA coliziune Terra asteroizi , #planete