Ziare.com

NASA a descoperit 140 de planete de marimea Pamantului - sunt ele locuibile?

de Livia Stroie
Luni, 26 Iulie 2010, ora 21:28

   

NASA a descoperit 140 de planete de marimea Pamantului - sunt ele locuibile?
Misiunea Kepler a NASA a descoperit 140 de planete cu aceeasi marime ca Pamantul, iar descoperirea ofera sperante astronomilor ca ar putea exista viata pe alte planete.

Corpurile ceresti au fost descoperite de observatorul spatial Kepler, care are misiunea de a descoperi planete similare Pamantului, si care monitorizeaza peste 145.000 de stele din trei constelatii din Calea Lactee, informeaza SKyNews.

Potrivit anuntului, 140 dintre sutele de planete descoperite de observator ar fi de o marime similara cu cea a Pamantului.

Specialistii de la NASA sustin ca este posibila si calcularea temperaturii de la suprafata planetelor si ca astfel se poate stabili daca planetele sunt locuibile sau nu.

Descoperirea a dat sperante oamenilor de stiinta, care credeau pana acum ca nu exista multe planete care sunt similare cu Pamantul.

Urmatorul pas este sa se afle daca aceste planete ar fi locuibile: potrivit lui Dimitar Sasselov, de la misiunea Kepler, in galaxia noastra ar exista 100 de milioane de planete locuibile si ca in urmatorii doi ani am putea sa descoperim cel putin 60 dintre ele.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4158 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

'Sursa: Ziare.com'

Zi tu Livia ca ai gasit articolu' in arhiva ziarului? Sau te-ai miscat de acasa si ai luat interviuri? 'Sursa' nu informatiile ar trebui sa contina, sau redactarea a max 10 fraze...?

 

Fratele geaman al Terrei va fi descoperit anul acesta

- Uluitoarea afirmatie apartine profesorului Michel Mayon, seful catedrei de astronomie al Universitatii din Geneva... Cercetatorii din vestul Japoniei - Kobe University - spun ca rezultatele simularilor pe calculator i-au dus la concluzia ca e numai o chestiune de timp pana cand misterioasa "Planeta X" o sa fie descoperita:
http://cristiannegureanu.blogspot.com/2010/01/fratele-geaman-al-terrei-va-fi.html

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor