Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

NASA face lumina in cazul misterioasei planete X si a stelei-surori a Soarelui (Video)

Sambata, 22 Martie 2014, ora 22:37
6478 citiri
NASA face lumina in cazul misterioasei planete X si a stelei-surori a Soarelui (Video)
Foto: Maxi Sciences

De peste 200 de ani, unii au sustinut existenta unui corp ceresc misterios, ce perturba orbita lui Uranus, denumit 'planeta X' si in paralel, a unei stele-surori a Soarelui, numita Nemesis. Acum, NASA dezvaluie faptul ca nici planeta X si nici Nemesis nu au existat niciodata.

NASA a avut nevoie de un singur telescop pentru a pune capat vechilor teorii, Wide-field Infrared Survey Explorer, care a fost lansat in spatiu in decembrie 2009, potrivit Maxi Sciences.

"Sistemul solar exterior nu contine, probabil, planete gigantice gazoase (Planeta X) sau mici stele-surori (Nemesis) ", a declarat astronomul Kevin Luhman de la Universitatea din Pennsylvania si principalul autor al studiului.

Prin analiza observatiilor facute de telescopul spatial WISE din 2010 si 2011, cercetatorii au putut determina obiectele care s-au deplasat pe bolta cereasca. WISE a capturat imagini a aproximativ 750 de milioane de stele, asteroizi si galaxii, dintre care unele care nu au fost observate niciodata pana acum.

Daca Kevin Luhman a descoperit 762 de noi obiecte cosmice, nu a existat niciun corp de marimea lui Saturn sau Jupiter, in afara sistemului solar.

Cele mai multe teorii referitoare la planeta X sustineau faptul ca planeta X ar fi fost de aproximativ patru ori mai mare decat Jupiter si s-ar fi situat la o distanta de 1.489 miliarde de kilometri de Soare.

In 1781, Percival Lowell a facut cercetari pentru descoperirea unei posibile planete de gaz, responsabila de modificarea orbitei lui Uranus. Astfel, s-a nascut planeta X.

Teoria despre Nemesis, o stea similara cu Soarele, a fost avansata in anii '80. S-a crezut ca ea ar fi fost o pitica rosie sau maro si care se apropia uneori de Soare, perturband orbitele cometelor si asteroizilor din Norul Oost, care inconjoara sistemul solar.

Dar, telescopul spatial WISE a scanat tot cerul in infrarosu si nu a gasit nimic, care sa confirme existent a celor doua obiecte cosmice.

La NASA met fin aux theories de la Planete X et de Nemesis par Gentside Decouverte

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#misterioasa planeta X NASA, #NASA dezvaluie adevarul planeta X, #NASA steaua sora Soare, #nu exista planeta X NASA , #planete