O noua descoperire: Marte, planeta apei si a vietii?

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 22:08
3497 citiri
O noua descoperire: Marte, planeta apei si a vietii?

Ultimele descoperiri facute de NASA sunt surprinzatoare. Oamenii de stiinta sunt de parere ca Marte a avut apa din belsug cu patru miliarde de ani in urma. Viata ar fi putut exista, de asemenea, acolo.

Viata a avut conditii favorabile pe intreaga "planeta rosie", nu numai in sudul ei, asa cum se credea pana acum, scrie Daily Galaxy.

Mineralele observate in craterele nordice ale planetei de misiunile orbitale ale NASA arata ca Marte a fost candva o planeta primitoare. Sunt mii de locuri pe suprafata ei, acolo unde Agentia Spatiala Europeana si NASA au descoperit semne ale prezentei apei cu cateva miliarde de ani in urma.

Pana acum, insa, nu se stia ca mineralele exista si in emisfera nordica. Cercetatorii au folosit un instrument numit Compact Reconnaissance Imaging Spectrometer for Mars (CRISM). Acesta se afla la bordul unei misiuni care o orbiteaza. Ei au cercetat 91 de cratere prezente acolo.

O alta concluzie importanta a studiilor efectuate este ca un obiect imens a lovit, cu foarte mult timp in urma, "planeta rosie" in emisfera nordica. Astfel, jumatate din planeta a fost transformata in cel mai mare crater de impact din sistemul nostru solar.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...