Planeta Venus se roteste mai incet decat ar trebui (Video)

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 17:34
6398 citiri
Planeta Venus se roteste mai incet decat ar trebui (Video)
Foto: Daily Mail

Oamenii de stiinta sunt nedumeriti dupa ce au descoperit ca planeta Venus se roteste mai incet decat ar trebui.

Nava spatiala Venus Express a obtinut date de pe planeta si a descoperit faptul ca aceasta se roteste mai incet decat se asteptau oamenii de stiinta, transmite Daily Mail.

Cercetatatorii au reusit sa studieze mai multe structuri de la suprafata corpului ceresc, descoperind ca unele dintre acestea erau la mai mult de 16 kilometri de locul in care ar fi trebuit sa fie.

Lungimea unei zile de pe Venus este cu sase minute si jumatate mai mica decat s-a crezut initial.

Aceasta descoperire ar putea ajuta oamenii de stiinta sa inteleaga fortele care actioneaza pe aceasta planeta ostila, dar si sa planifice misiuni pe suprafata sa.

Totodata, orbita lui Venus ar putea fi afectata de atmosfera densa de pe aceasta planeta, unde exista o presiune de 90 de ori mai mare decat pe Pamant. In plus, actiunea factorilor de vreme de pe Venus ar putea sa influenteze viteza de rotatie a planetei.

Si Pamantul sufera un efect similiar, care este provocat in mare parte din cauza vantului si mareelor. Chiar si pe planeta noastra, lungimea unei zile poate varia, dar aici este vorba doar de cateva milisecunde, depinzand de vanturile sezoniere si de temperaturile de peste an.

Lungimea unei zile pe planeta Venus este egala cu aproximativ 243 de zile pamantesti.

Prin stabilirea duratei de rotatie a planetei Venus se pot planifica viitoare misiuni aici, deoarece este nevoie de informatii exacte pentru alegerea zonelor in care sa aterizeze viitoarele sonde si nave spatiale.

Eveniment Quarterly Report

A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
A fost stabilită data alegerilor din 2024. Jocurile care încurcă planurile PSD și PNL
Liderii PNL și PSD au decis când vor avea loc alegerile din 2024 pentru Parlamentul European și cele locale. Alegerile europarlamentare vor fi organizate pe 9 iunie, când vor avea loc în...
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Primarul fugar Cătălin Cherecheș refuză extrădarea. Ce le-a cerut autorităților germane
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat joi seară, 30 noiembrie, că primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a refuzat să fie extrădat în România. Potrivit legii germane,...
#planeta Venus, #Venus miscare inceata, #planeta Venus incetinire miscare, #rotatie inceata Venus , #planete