Ziare.com

Planetele locuibile ar putea fi ostile vietii

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 20:52

   

Planetele locuibile ar putea fi ostile vietii
Pana acum, cercetatorii afirmau ca planetele cu o masa de cateva ori mai mare decat a Pamantului ar putea gazdui viata. E posibil, insa, ca lor sa le lipseasca un camp magnetic protector.

O echipa de cercetatori de la Institute of Mineralogy and Physics of Condensed Matter, din Paris, afirma ca simularile facute arata ca pe astfel de planete viata nu ar putea exista, informeaza New Scientist.

In lipsa unui camp magnetic propriu, planeta ar fi expusa unui nivel prea mare de radiatii. Drept consecinta, atmosfera unor planete pe care le credeam locuibile poate fi distrusa de particulele provenite din stelele lor.

Asadar, chiar daca aceste planete ar indeplini toate conditiile necesare prezentei vietii, ele nu ar fi taram prielnic unei eventuale colonizari.

Un alt specialist in domeniu, Vlada Stamankovic, de la Centrul Aerospatial german din Berlin, afirma, insa, ca nu trebuie sa ne grabim si sa lansam astfel de teorii, caci cercetarile ar putea arata existenta unui camp magnetic propriu al acestor planete.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2618 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ce simpatic esti

"Asadar, chiar daca aceste planete ar indeplini toate conditiile necesare prezentei vietii, ele nu ar fi taram prielnic unei eventuale colonizari. "
Daca ai fi bun, ai putea sa traduci asta si in romaneste?

 

Si eu am luat aceeasi plasă

Din prea multă curiozitate, nu m-am putut opri doar la titlu.

Adica planetele locuibile n'ar putea fi locuibile

E si asta o informatie. Multumesc frumos

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor