Primele fotografii cu planeta Marte trimise de o sonda spatiala indiana

Joi, 25 Septembrie 2014, ora 23:40
5292 citiri
Primele fotografii cu planeta Marte trimise de o sonda spatiala indiana

India a intrat in clubul select al statelor care exploreaza planeta Marte, prin intermediul sondei spatiale Mangalyaan, care a trimis pe Pamant primele fotografii ale suprafetei acestei planete.

Imaginile au fost expediate de pe orbita "planetei rosii" in noaptea zilei de miercuri, scrie Times of India. Mangalyaan are la bord o camera foto speciala, denumita Mars Colour Camera (MCC).

"Totul arata minunat. Acum a venit timpul sa ne bucuram de munca misiunii in spatiu. Suntem mandri ca a ajuns acolo, urmand o traiectorie si un curs meticulos stabilite dinainte", a declarat K. Radhakrishnan, coordonatorul proiectului.

Premierul Indiei, Narendra Modi, i-a indemnat pe specialistii tarii sale sa impinga limitele stiintei si tehnologiei la maximum si sa obtina in continuare si mai mult.

Expertii indieni vor publica in perioada urmatoare si alte fotografii cu planeta Marte, obtinute de Mangalyaan. Conform BBC, aceasta va cauta semne de viata pe Marte, dar are si alte obiective stiintifice.

Presa din India scrie ca Mangalyaan a trimis pana acum zece fotografii, in care pot fi vazute cratere de pe Marte, de calitate foarte buna.

Costul total al misiunii este de 74 de milioane de dolari, de aproximativ zece ori mai putin decat au cheltuit SUA cu misiunea Maven.

Citeste si:
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Florin Cîțu anunță că PNL nu renunță la ideea de guvern minoritar și acuză USR și PSD de „lipsă de concesie” VIDEO
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 28 octombrie, că partidul său nu și-a schimbat mandatul și că merge mai departe cu un guvern minoritar, alături de UDMR. Acesta a acuzat apoi...
Doi păpușari și o marionetă
Doi păpușari și o marionetă
Deși domnul Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, în realitate, singura opțiune, până în acest moment, pe care cel care a provocat criza prelungită în care România se zbate ar...
Sursa: Ziare.com